2007. június 29.

Visszanéző

A tegnapi bejegyzésben ígértem, hogy mára összeválogatok néhány hasznosabb korábbi blogbejegyzést a jövő fürstenfeldi hallgatói számára. Elsőként talán a január 24-i bejegyzést emelném ki, ahol a nemzetközi diákigazolványról, az európai egészségbiztosítási kártyáról, a fontosabb ausztriai segélyhívó számokról, illetve a 2007-es év ünnepnapjairól lehet olvasni.

Gulyás tanárúr útleírásáról sem szabad megfeledkezni, mely bizonyára az ismertető anyagok közt is már kiosztásra került, vagy a későbbiek folyamán sor fog kerülni erre, az első hét utazásainak ismertetőjével. Aki azt szeretné elolvasni, mi merre jártunk az első héten, a februári blogbejegyzések közt érdemes keresgélnie. Itt megtalálható a bécsi kirándulás, voltunk Graz-ban is, valamint az elmaradhatatlan Buschenschank-látogatás. A heti programban szerepelt Gölles, valamint Zotter. Itt jól körbekóstolhattuk az eceteket, pálinkákat és csokikat.

Márciust egy fontos bejelentéssel kezdtük, hivatalosan ekkor indult el a KJFF Képtár. Pár nappal később elfogyasztottam az év első fagyiját a főtéri Thermenkonditorei-nál, amit csak ajánlani tudok mindenkinek. Két nappal később megünnepeltük a blog 50. bejegyzését. Ugyancsak a hónapban elmondhattuk, hogy "ilyen nincs, és mégis van", egész pontosan a hirtelen lehullot hóra gondolok. Ami némi fennakadást is okozott Ausztriában.

Nem szabad elfeledkeznünk a Fürstenfeldi Intézet kedvelt vendéglátó egységéről, a FürstenBräu-ról, mely lassan kaphatna egy "A KJFF ajánlásával" logót tőlünk. Természetesen róluk is megemlékeztünk a blogban több alkalommal is.

Komoly izgalmakban is részünk volt, amikor tűz ütött ki a szomszédos téglagyárban, mely így az aznap esti grillpartink kísérő rendezvénye lett. Komoly célokat is megfogalmaztunk a félév alatt. Bekerült az iWiW-be az intézet, az igazán szép az lenne, ha Fürstenfeld pedig iWiW-várossá válhatna. Majd április hónapban újabb ünnephez érkeztünk. Egyfelől jól megünnepeltük a Tiborokat, másfelől a 100. blogbejegyzést.

Voltak vendégségben utolsóéves hallgatók is, egy projekthét keretén belül, mely végén megtartottuk az intézet első nyílt napját is. A jól sikerült nyílt nap mellett lehetett okunk még, hogy büszkék legyünk főiskolánkra, hiszen európai minőségi díjban részesültünk, valamint a felvételi statisztikák is kedvezőek.

Szép lassan azonban lejárt a félév, így megkaptuk az értesítőt is arról, hogy lassan ki kell költözni, amit végül meg is tettünk. Mindeközben igazi sztárvendégeket fogadtunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése