2007. április 13.

Grill-party

Eseménydús csütörtök estét hagytunk magunk után. Először nagy erőkkel kivonultak a tűzoltók a szomszédos téglagyárba tüzet oltani. Erről megoszlottak a vélemények, hogy valós tűz volt-e vagy csak próba. Én kitartottam mindvégig amellett, hogy itt bizony valós tűzesetet láthattunk, hiszen az előző félévben a próba másként nézett ki. Gerald, Melinda férje azonban a tűzoltósági rádióbeszélgetést hallgatva arra a következtetésre jutott, hogy pusztán egy próba szemtanúi lehetünk. Végül az esemény hova sorolásához a tűzoltóság honlapját hívtam segítségül, akik az alábbiakat írták az eseményről:
Vom Zufahrtsbereich unseres Rüsthauses aus konnte wir schon den aufsteigenden Rauch vom Gelände des Ziegelwerkes sehen. Umgehend begaben wir uns mit beiden Tankwägen zum Einsatzort und begannen mit dem Löschen der brennenden Ziegelstapel. Durch die Kaminwirkung griff das Feuer rasch auf angrenzende Paletten über. Daher alarmierten wir zur Unterstützung die Feuerwehren Altenmarkt und Bierbaum nach. Mit dem betriebseigenen Gabelstabler wurden die brennenden Teile des Stapels weg gestellt. Im weiteren Brandverlauf brachen die Paletten aber in sich zusammen. Mit Hilfe der Radlader wurden diese auf die Seite gebracht. Eingesetzt waren: OVT, Tank 1, Tank 2, Radlader, MTF 2, LKW 3, FF Altenmarkt, FF Bierbaum, Polizei.


Mire a Wienerberger-tűz kihunyt, lángra lobbant a sajátunk. Szerencsére csak a grillsütőben, így lassacskán kezdetét vehette az I. KJFF Grill-party. Természetesen a résztvevők közt jelen voltak a kintlevő tanárok, Melinda Vogl a családjával, és a kollégium lakói. Kicsit csaltunk, ugyanis a "junior" korosztály számára elő-virsli-vacsit tartottunk, így ők már végképp nyugodtan és mindenekelőtt teli hassal várták a grillezés eredményét. Ami igen lassan, de lassan kezdett beindulni. Harmincon felüli zsemlével, sok szép szelet hússal és virslivel, azonban - többek szerint - korlátozott létszámú sörmennyiséggel vágtunk neki az estének. Sajnos ez utóbbit nem sikerült korrigálni, ugyanis mire észbekaptak a sörivók, bezártak a boltok. Mindemellett egy kis bor is előkerült az italfrontot tekintve, étel szintjén saláta járt a grillezett szendvicsek mellé. A Vogl-testvérek számára koruknál fogva azelőtt véget ért a parti, hogy valójában elkezdődhetett volna. Sebaj, türelem, idővel belenőnek. Hátrány, hogy így sajnos Melindáék sem tudtak tovább maradni. A grillparti a későbbiekben a közösségi helyiségben folytatódott, hiszen igyekeztünk tekintettel lenni a szomszéd házak lakóira, illetve a kollégium aludni vágyó lakóira. Végülis másnap lexikológia dolgozat várt ránk.

Az este folyamán kaptuk forródróton az értesítést Székesfehérvárról, hogy elszökött a gráci állatkertből egy farkas, mely kelet fele vette az irányt. A környékről érkezett is már bejelentés, mely szerint látni vélték az elszabadult állatot. Ezzel, avagy erre hasonlító felvezetéssel igyekeztek egyesek halálra ijeszteni a társaságot, melyben segített az alkalomhoz illő maszk, melyről lásd a mellékelt fotót. Sajnos én túlságosan elgondolkodtam azon, hogy miért Székesfehérvárról jön egy ilyen riasztás, így lemaradtam a nagy ijedtségről.

Szép lassan véget is ért a nap és elérkezett a bűvös péntek 13. Ez a dátum több mindent is jelent. Például már csak egy nap van arra, hogy mindenki kitalálja mit vesz a névnapomra. Feder-bear -t már rendeltem, így azt lehetőleg ne, minden más jöhet. Például most tetszik a Fürstenfeld-es könyv, melyet nem tudom merre lehet beszerezni. (Kereskedelmi forgalomba gyártották vagy csak promokönyvek?) Nem szeretném, ha valaki azért nem tudná elküldeni ajándékát, mert nem ismeri az elérhetőségemet. E-mailben küldök címet, számlaszámot ahova lehet ajándékot küldeni, esetleg pénzbeli támogatást nyújtani :) Emellett péntek 13. a babonásoknak igazi katasztrófa. Hogy miért rettegünk péntek 13-tól azt az Info Rádió cikkjében elolvashatjuk. A Menedzsment Fórum írásából kiderül, hogy péntek 13 a gazdaságba is begyűrűzik.

Az én írásomból pedig az derül ki, hogy ezen a napon érkezett meg a PDA-m Emmen-be az ASUS Szervízközpontba, ahol egy Mike nevű illető 10:15-kor átvette a készüléket. A PDA útját a Map24 program segítségével végigkövettem, ebből kiderült, hogy 1200 km-t tett meg, ez autóval a program számításai szerint 18 óránál valamivel hosszabb útnak felel meg. A pontos rajz, hogy merre is haladt a TNT-től nyert adatok alapján a mellékelt képen látható. Amint a szervíztől bármilyen információ érkezik a felmerült problémával kapcsolatban, úgy természetesen olvasható lesz e blog hasábjain.

2 megjegyzés:

  1. Úgy látszik nem olvasta senki a hozzászólásom, mert nem leptek meg a Fürstenfeld-es könyvvel. (Meg nagyon mással sem)
    Itt jegyzem meg, különösebb alkalom nélkül is lehet ajándékozni ;-)

    TyBoR

    VálaszTörlés
  2. Hmm... hol késnek a képtárból a képek? Elaludt a képtár frissítéséért felelős személyzet? :) És miért nem tette ezt eddig senki szóvá? :)

    TyBoR

    VálaszTörlés