2007. március 25.

A sör, ami összeköt

Elérkezett az idő, hogy bemutatásra kerüljön a fürstenfeldi hallgatók esti közösségi életében fontos szerepet betöltő hely. Nem rég nyitott újra, mégis szinte azonnal mindenki kedvence lett, rendszeres látogatói lettünk. Valójában hiányzik is, hogy nem lett még külön KJFF asztal kinevezve, de még akár ez is megtörténhet.


Régi tradíció Fürstenfeldben a sörfőzés. A renoválást követően 2007. tavaszától (2007. március 7.) új fényében tündököl a FürstenBräu. A vendéglő kellemes hangulatában élvezhetjük a frissen főzött söröket. Aki egy valóban jó sörre vágyik, és Fürstenfeld közelében jár, mindenképp érdemes ellátogatnia a Hauptstrasse 31. alá.


Nézzük először az itallapot. A többiek valamivel jobban otthon vannak a helyi árakat illetően, így tőlük kértem segítséget. Bevallásuk szerint az italok árai a helyi átlagnak megfelelőek. A minőséget azonban - a sör esetén mindenképp - tükrözik. Barna, világos, egyre megy, 0,5l belőlük €2,90-ért kapható. Ez 716 Ft-nak felel meg (1 EUR = 246,9 HUF, forrás: XE) Természetesen nem csak sört kérhetünk, 2 cl Baileys €2,70, a 2005-ös Zwiegelt 1/8 literje €2,60. Alkoholmentes italok közül szemezgetve a fél liter almalé €2,70, tea €1,90-ért kapható.


Természetesen a sörözés közben feltámadt éhségérzet enyhítésére is gondoltak, illetve a napi menünek köszönhetően akár ebédre is jöhetünk. A fenti képen az étlap egy apró szelete látható. Megjegyezném, hogy az étlap árai valamivel a helyi átlag fölé mutatnak. Ugyanakkor a perecük például - én eddig csak ezt próbáltam - nagyon jó. Mindezen felül gondoltak azokra, akik otthonukban szeretnék tudni a FürstenBräu egy apró szeletét. Különböző ajándéktárgyak vásárolhatók, így például a hely logójával díszített söröspohár (avagy söröskorsó) darabja €2,50. Ugyanennyiért lehet akár egy "FüstenBräu" hamutartónk. Valamivel többet kóstál a 2 literes üveg teletöltve sörrel. Ezt €16,00-ért vihetjük haza, melyből €5,00 az üveg, de úgy gondolom a többségnek - aki megveszi - ez inkább marad egy szép emlék, mint visszahozza.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése