2008. június 16.

Valami véget ér(t): 3. rész

A harmadik szemeszterét kezdte meg Fürstenfeldben a főiskola, mely egyben azt is jelenti, hogy egy éves lett az intézet! A kezdő csapatból már csak relatív kevesen maradtunk, Erika, Bea és én, akik úgy érezték, hogy egy harmadik szemesztert is szeretnének itt. Mi, - ekkor már negyedéves - német nyelv- és irodalomtanár - kommunikáció szakos hallgatók nyáron töltöttük 60 órás iskolai gyakorlatunkat valamely oktatási intézménynél. Ezt a 45 órás iskolai gyakorlat követte, mely beosztása egyeseknek meglepetést okozott. Ezért gyorsan változtattak is rajta. A gyakorlatunkat mi Szentgotthárdon teljesítettük. Először hospitáltunk, szám szerint tizet. Ezt követte életünk első, általunk megtartott órája. Majd a többi. Majd átmentünk a gimnáziumból az általánosba. Lassacskán azt is letudtuk, ki előbb, ki később.

Nem csak a vizsgatanításunknak örülhettünk ebben a félévben. A HVG felméréséből kiderült, hogy a Kodolányi János Főiskola az ország legjobb főiskolája. Amely eredményre azóta is büszkék vagyunk. Joggal. A Művészeti Tanszéknek és az egykapus ügyfélszolgálat bevezetésének ugyancsak ebben a félévben örülhettünk, utóbbival jelentősen megkönnyítve a hallgatói ügyintézést. A Fürstenfeldi Intézet az őszi szemeszter végén vehette használatba megújult honlapját. A jóból sosem lehet elég, mert ugyancsak ez a félév volt még, amikor megtudhattuk, hogy töretlenül népszerűen a Kodolányi képzései. És akkor a Kodolányi All Starsról még nem is szóltam...

Részünkről pedig nem maradt más, mint egy újabb (sikeres) kérvényt beadni, ezáltal egy további félévet Fürstenfeldben maradni. Január hónapban ünnepelte egy éves - nyilvános - fennállásának első évfordulóját a TyBlog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése