2007. október 2.

Első óra után

A mai nap megvolt az első órám. Háát. Azt semmiképp sem lehet rá mondani, hogy jó volt, de ha figyelembe vesszük, hogy valahonnan indulni kell, illetve, hogy először tartottam órát, akkor egyáltalán nincs szégyenkezni valóm úgy érzem. Hatalmas baki igazából nem történt, csak (számos) apróság, melyre ha a későbbiekben figyelek, akkor nem lesz ez olyan katasztrofális.

Ezekben a napokban egyértelműen bebizonyosodik, hogy bizony könnyen előfordul, hogy a tanár többet készül az órájára, mint maga a diák. A pályája elején legalábbis biztos így van minden tanár (a tanítási gyakorlatán pedig végképp), hiszen mindent először csinál, nincs kialakult gyakorlata még.

Egy valami azonban garantáltan van, ami rosszabb a tanításnál, ez pedig az óravázlatok írása. Szerintem ha úgy adódna, hogy a későbbiek folyamán tanár lennék - alapvetően nem tervezem - akkor nem teljesen a mostani sablont töltögetném ki, ugyanakkor való igaz, hogy a legtöbb elemét átvenném. Aztán majd a gyakorlat megadná a választ, hogy mennyire tenném jól.

Most azonban más feladatom van egyelőre, ami ezt a félévet illeti. Elkészül ugyanis a Kodolányi János Főiskola Fürstenfeldi Regionális Oktatási Központjának sokkalta informatívabb, szebb, aktuálisabb, rendszeresen frissülő honlapja. És ehhez szerény személyemnek is köze lesz. A változások tehát már itt járnak a közelben, hamarosan beköszöntenek, addig azonban egy kis türelmet kérek/kérünk. Remélem végül mindenki úgy fogja érezni, megérte várni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése