2007. december 16.

Kodolányi All Stars

Hosszú és alapos előkészítő munka után az Európai Minőségdíjas Kodolányi János Főiskola 2007. őszén beindította legújabb, előadóművészet (jazzhangszer és jazzének) szakát. A szak különlegessége, hogy Magyarországon már hagyományosnak tekinthető igen magas színvonalú jazz oktatási program kiegészül igényes popzenei képzéssel is.

Az új művészeti tanszék tanárai, Székesfehérvár Polgármesteri Hivatalával és a Főiskola vezetőivel és tanáraival már szeptemberben, a város ötletpályázatának kapcsán megkezdődött az együttműködés. Az eredmény: a művészeti tanszék tanáraiból álló együttes, a Kodolányi All Stars egy karácsonyi örökzöldekből álló lemezt rögzített 2007. karácsonyára. A kereskedelmi forgalomba egyenlőre nem kerülő 2000 példányú hanganyagot a Polgármesteri Hivatal és a Főiskola munkatársai és legfontosabb partnerei kapták meg ajándékba, de természetesen a város lakói is megismerkedhetnek a különleges jazz összeállítással Pély Barna és tanártársainak előadásában. A most kiadott lemez új távlatokat nyit a város és a főiskola együttműködési lehetőségeiben.

December 18-án, kedden délután 5 órakor Székesfehérvár adventi vásárán, a Városház téren adja elő a Kodolányi All Stars a jazz hangszerelésű örökzöldeket.

Kodolányi All Stars:
Pély Barnabás - ének
Szendőfi Péter - dob és ütős hangszerek
Mits Gergely - basszusgitár, bőgő
Szabó Dániel - zongora
Birta Miklós - gitár
Czírják Csaba - gitár
Hámori János - trombita
Muck Ferenc - tenor szaxofon
Schreck Ferenc - harsona

Műsor:
1. Have yourself a Merry Little Christmas
2. Jingle Bells
3. The Christmas Song (Chestnuts Roasting on an Open Fire)
4. Santa Claus is comin' to Town
5. White Christmas
6. Winter Wonderland
7. I'll be home for Christmas
8. Let It Snow!
9. Silent Night
10. Rudolf the Red Nosed Reindeer

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése