2007. szeptember 27.

Hospitálás

A mai nap megkezdtük a hospitálást a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban. Pontosabban én és Erika, Bea ugyanis csak a jövő héten kezd. A mai nap hat hospitált órán már túl vagyunk, ami azt jelenti, hogy a pénteki nappal teljesítjük is a 10 órás limitet, és ezt követően lényegében bármikor kezdhetjük a tanítást. A főiskolán megszokott 90 perces órák után - hospitálva legalábbis - igen gyorsan eltellik a 45 perc. Csak bízni tudok benne, hogy amikor mi kerülünk oda, hogy tanítsunk, akkor sem lesz ebből kínkeservesen hosszú 45 perc.

A szakmódszertan tárgyunk feladata is kapcsolódik ehhez a tanítási gyakorlathoz. A megadott óraelemzési szempontrendszer alapján kell elemeznünk az órákat, megírni a reflexiókat, melyeken hospitáltunk, valamint később a tanított órákról is kell írni, melyben többek között a mentorok véleményét kell a saját megfogalmazásunk szerint visszaadni. Tehát ebből a közel 40 oldalból alakul majd ki végül a félév végi érdemjegyünk Német szakmódszertan 4. szem. tantárgyunkból. Ennek megfelelően a ma hospitált órákon már velünk volt az intranetről letöltött óraelemzési szempontrenszer, hogy ennek függvényében tudjuk megfigyelni az órákat, melyeken részt vettünk.

Zárásként emlékeztetnék mindenkit, hogy csak a héten akciós a sör a FürstenBräu-ban (egész pontosan féláron kapható bármelyik), tehát ideje igyekezni, és kihasználni. Elsősorban azoknak mondom, akik miatt olyankor is fel kell kelnem 6 órakor, hogy beérjünk első órára, amikor nekem nem is lenne szükséges, hogy bármikor elfogadok egy meghívást a fent nevezett vendéglátó egységbe, ráadásul most még olcsóbban megúszhatja a nagyvonalú gesztust (értsd: meghívásom egy großes Dunkles-re) De természetesen bárki mástól is elfogadok mindennemű meghívást :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése