2007. szeptember 7.

Meglepetések napja

Többeknek meglepetést okozott a tegnap publikált beosztás a 45 órás iskolai gyakorlatra. Pedig aki figyelmesen olvassa a tájékoztatókat, annak semmi oka nem lenne a csodálkozásra. Ott feketén-fehéren ez áll: "A 45 órás szaki gyakorlatra az Iskola-és Szociális Gyakorlati Centrum osztja be a hallgatókat székesfehérvári és budapesti iskolákba." Ennek megfelelően - figyelembe véve a székesfehérvári kapacitások korlátait - olyan hallgatók is budapesti intézménybe kerültek beosztásra, akik ezt előzetesen nem kérték.

Iwiw üzenőfalat olvasva többekben ott a - fentiek tüktéreben számomra érthetetlen - felháborodás, hogy miért kellett őket Budapestre beosztani? A kérdést az ügyben illetékes Iskolacentrum is megkapta, akik már reagáltak is: "Sajnálatos módon a vezetőrtanárok száma véges Székesfehérváron, így nem tudtunk minden hallgatót ide beosztani. Ígéretet nem tudunk tenni, de megnézzük, mit tehetünk. Ha tud olyan évfolyam társáról, aki szívesebben gyakorolna Pesten, a csere könnyebben megoldható."

Végső soron mondhatnám, hogy ki kellett volna jönni a félévre Fürstenfeldbe, és akkor garantáltan Szentgotthárdra kell menni tanítani, ez köztudott. Ahogy az is köztudott volt, hogy Székesfehérváron tanulva lutri, hogy Székesfehérváron avagy Budapesten lesz-e szabad kapacitás. Aki ezzel nem volt tisztában, és most esetleg háborog, ok nélkül teszi. Ha szemellenzővel jár, akkor arról sem az Iskolacentrum, sem a Főiskola nem tehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése