2008. június 15.

Valami véget ér(t): 2. rész

A 2006/2007-es tanév II. félévére benyújtott kérvényünk sikerrel járt, így - aki akart - egy további félévet maradhatott Fürstenfeldben. Rajtunk kívül megérkeztek az - akkor - első évfolyamos germanisztikás hallgatók, illetve turizmus szakról is jöttek sokan. Ugyancsak ebben a félévben vette át Tömösváritól a magyar étterem vezetését Mária (és Tibor), akik azonban nem sokkal később, a tavaszi szünet ideje alatt viharos gyorsasággal végleg be is zártak, és eltűntek. Étteremfronton nem csak ez az egy említésre méltó esemény történt. Ebben a szemeszterben, március 7-én nyitotta meg kapuit a felújítás után teljesen megújult FürstenBräu.

A Fürstenfeldi Intézet is egy újabb fontos mérföldkőhöz érkezett, megtartotta első nyílt napját, melyen - többek között - jelen volt a város részéről Werner Gutzwar polgármester, valamint a kollégiumi programon Franz Majcen tartományi képviselő is. Ehhez kapcsolódott a negyedéves hallgatók projekthete. Szintén ebben a félévben indult útjára (khm... segédletemmel) a KJFF KépTár.

Természetesen (?) ismételten felmerült többek részéről - így részemről is - az igény, hogy hosszabbítsuk meg egy újabb félévvel az ausztriai részképzést. Ezúttal ez kicsit nehezebben ment. Végül mindenki benyújtotta a maga kérvényét, aminek beérkezést követően meg is kezdődött az ügyintézése, mely végül pozitív eredménnyel zárult.

Röviden összefoglalva ez jellemezte a bejegyzés elején megjelölt félévet. Hogy milyen volt a folytatás? A sorozat folytatásából ez is kiderül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése