2007. december 4.

Az ország legjobb főiskolája

A Kodolányi János Főiskola szerepelt a legjobban a főiskolák közül a HVG Diploma 2008 (2007/3. November) kiadványa szerint a felsőoktatási rangsorban.

Az egyetemi karokat is tartalmazó abszolút listán a 39. helyet foglalja el a 168 kart összesítő listán - derül ki a gazdasági hetilap különszámából. A felmérések az Oktatási és Kulturális Minisztérium, az Országos Felsőoktatási Információs Központ, az Országos Tudományos Diákköri Tanács adatain, valamint a HVG által végzett reprezentatív szociológiai kutatás eredményein alapulnak.

A Közép-Dunántúli Régió legdinamikusabban fejlődő felsőoktatási intézménye három pozíciót javított a tavalyi összesítéshez képest, az elmúlt három év távlatában a fejlődés még nagyobb mértékű, hiszen két esztendő alatt összesen 60 helyezést javított a Főiskola.

Míg a legtöbb felsőoktatási intézményben a nappali tagozatos alapképzésekre beadott jelentkezések száma csökkent, addig a Kodolányi János Főiskolán az idei jelentkezések száma 17%-al haladta meg a tavalyit.

A főiskolán folyó oktatás színvonalát nemcsak az Oktatási és Kulturális Minisztérium által 2007. őszén adományozott Felsőoktatási Minőségi Díj ismeri el, hanem a hallgatók egyre növekvő számú érdeklődése is. Ezt támasztja alá, hogy a bölcsészképzésre jelentkezők közül a főiskolák között a legtöbben a Kodolányit választották.

Bölcsészképzésre vonatkozó összesített rangsoron a KJF a főiskolák között a negyedik, az egyetemi karokat is tartalmazó listán a 16., holtversenyben az EKF-BTK és NYF-BMFK intézményével.

Társadalomtudományi karok összesített képzési rangsorában az 51 karból a 20. helyen áll a Kodolányi.

Gazdaságtudományiképzések közt első a KJF a főiskolák összesített rangsorában és az 5. helyen áll az egyetemi gazdaságtudományi karokat is tartalmazó 42-es listán. A Kodolányi oktatóinak szakmai felkészültségét jelzi, hogy a legtöbb magasan kvalifikált oktatóval rendelkezik a főiskolák között.

Valamennyi intézmény közül a legjobbra ítélték a közgazdász hallgatóink a Kodolányi pezsgő kulturális életét, a sportolási és étkezési lehetőségek széles választékát. Ezüstérmet érően szerepelt a Kodolányi a könyvtári szolgáltatások és a konferenciák terén. A KJF olyan intézményeket utasított maga mögé ebben a faktorban, mint például a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Főiskola, vagy éppen a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolát.

Hasonlóan vélekedtek a hallgatók a "Kodós" légkör megítéléséről, melyben második helyezést ért el a főiskola.

A KJF hallgatói elégedettek az intézményi szolgáltatások színvonalával, reprezentálja ezt a gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatók véleménye alapján elért dobogós pozíció is.

Összességében a Kodolányi János Főiskola eredményei alapján továbbra is őrzi vezető pozícióját, vonzereje országosan domináns. A HVG kutatásai is bizonyítják, hogy a munkaerőpiacon jól fogadják és igényt tartanak a Kodolányin végzett szakemberekre, akiknek kiemelkedők a karrierkilátásaik.

15 megjegyzés:

  1. Ne haragudj,De nem lehetne esetleg arról irni ami a koleszban történik?ki nem szarja le,hogy hogy ejtik székesfehérvárt? Egy egy Fürstenfeldi blog,Fürstenfeldi diákokról tudtommal...Na mindegy...

    VálaszTörlés
  2. Vagyis ez egy Fürstenfeldi blog.Bocs a hibákért.Csak kicsit kiakaszt a dolog..

    VálaszTörlés
  3. Biztos Tudnál irni a kolesz illetéről,ha lennél szives beilleszkedni a társaságba...Nem akartalak megsérteni,de sztem ez az igazság..

    VálaszTörlés
  4. Figyelj Tibi!
    Langyos víz.Vágni lehet a füstöt.Hogy kell helyesen írni, Székesfehérvár?
    Ezek olyan témák Tibcsi szívem, hogy ki a francokat érdelel?
    És mi közöd van ahhoz, hogy mi mikor megyünk el Bécsbe?Furcsállod tesókám??? Tudod mivel kéne foglalkoznod barátom, Újságírással, és közösségi élettel, mert ha egyszer végre kijönnél, mint buckalakó az odudból, és kinyitnád egyszer a szád és hallhatnánk egy mondat elejéig a c-dúros hangocskádat, lehet több érdekességet is tudnál írni a kibaszott blogodra, nem olyanokat köcsögösen "langyos víz". Ennyit erről langyikám...

    VálaszTörlés
  5. Kedves Tibor!

    Elsö segítséget akkor már szeretnénk is kérni a KÖZÖSSÉG nevében,légyszi add meg a rendszergazda jelszavát nekünk,ugyanis,egyrészt szerintunk hülyeség a rendszergazdai jogosultság,másrészt a kedves nagyon értünk hozzá rendszergazdág többek között elfelejtették rárakni a gépre az Adobe Flash player-t,így a youtube-tól kezdve a legutolsó reklám oldalig mindentől el vagyunk vágva,felrakni persze nem engedi.Úgyhogy ha a közösség tagjának érzed magad légyszives add meg nekünk a jelszót.Ha nem akkor sajna kénytelenek leszunk feltörni a rendszergazda jelszavakat,s mint tudod hála az internetnek ez nem is olyan nehez...(ld. Passware Kit ,UBCD for windows,stb).Aztan sokra már nem megy a kapott jelszo..:-)ELőre is köszönjük a közremüködésed! Kjf FF. Csoport

    VálaszTörlés
  6. Tisztelt főszerkesztő-kamurendszergazdaúr, köszi a routert, (vagy AP-t ahogy Te mondod) csak sajnos szart sem ér... amúgy meg ki vagy Te, hogy visszatartod a rendszergazdai jelszót? Jah várjál mindjárt odamegyek az ajtódhoz és elolvasom, hogy ki is vagy?

    VálaszTörlés
  7. Kedves Mindenki!
    Valahol igazatok van, mert a Tibi megformálhatná véleményét szemtől-szemben is, de nem nehéz azt sem észrevenni, hogy a Tibi "alázása" amolyan össznépi társasjátékká vált mostanában... És azért valljuk be, ennyire nem súlyos a helyzet, hogy néhány bejegyzést olvasván durván sértegessük a másikat. Mintha megfordulni látszana a mondás, hogy "Ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel"...
    GG

    VálaszTörlés
  8. A TyBlog témái nem csak fürstenfeldi jellegűek, mivel nem FFBlog vagy hasonló, hanem TyBlog a neve. Akinek problémái vannak az itt szereplő témákkal, keressen másik honlapot. Tudtommal nem kötelező a blogom olvasása. Az itt szereplő témák pedig azokat érdeklik, akik olvassák. Akinek ötlete, építő jellegű kritikája van, azokat szívesen veszem. Ezek azonban egyelőre igen távol állnak tőle.

    Mindamellett azt se felejtsük el, hogy én a blogomban leírtakat egytől egyik vállalom a nevemmel. Itt azonban gg hozzászólásán kívül a többi lényegében névtelenül történt.

    A lenti eszköz, amire cserélve lett, illetve az enyém is, az router. Előtte volt AP lent. Érdekes módon többen is gond nélkül interneteznek rajta, így furcsa hozzáállás, hogy szart sem ér, de ha ti mondjátok....

    A rendszergazda jelszót én személy szerint nem adhatom tovább, erre nincs jogosultságom. Amennyiben kulturált hangnemben kértetek tőlem valamit, és abba a főiskola is beleegyezett (pl. Voip program feltelepítése néhány gépre), akkor ezt megtettem. Akinek szüksége van a rendszergazda jelszavára, kérje magától a főiskolától. Ők jogosultak más személy számára is megadni a jelszót.

    A jelszót természetesen fel lehet törni, az ezzel járó következményeket pedig mindenki maga viselje.

    Az ugyancsak nem tartozik rám, hogy a rendszergazdák tevékenységének következtében mi érhető el a gépeken és mi nem. Akinek problémája van az újratelepített gépekkel, jelezze a rendszergazdáknak.

    TyBoR

    VálaszTörlés
  9. Én igazából azt nem értem,és ne vedd sértésnek de ha nem is a kolesz életéről szól a blog,hanem személyes táméjú,akkor mire fel kaptad meg a Kodolányi ösztöndíjat?

    Tudom mire lehet kapni az ösztöndíjat azért kérdem.

    Tegyük fel ha én csinálok egy blogot,amin leirom mi történik a nagyvilágban akkor én is megkaphatom az ösztöndíjat a sulitól?
    Azért kérdem,mert akkot jővő félévben én is szivesen igényelném,minden hátsó szándék nélkül..

    VálaszTörlés
  10. A közéleti ösztöndíjra gondoltam Tybor.

    VálaszTörlés
  11. A rendszergazda jelszavával kapcsolatban: Mi csak azt kérdeztük hogy te miért tudhatod a jelszót,más miért nem tudtunkkal,és tudtommal is te is csak egy mezei hallgató vagy ahogy mi...De ha esetleg tévednék,nyugodtan javíts ki..

    VálaszTörlés
  12. Egyébiránt Kedves Tibor ha esetleg néha kimozdulnál a szobádból,és nem lennél ennyire antiszociális,akkor talán nem cikiznének az emberek.A Blogoddon kritikákat fogalmazol meg velünk szemben,úgy hogy nem is ismersz minket,nem mondod a szemünkbe,sztem ez azért elég gusztustalan..Gondold végig miért állnak így hozzád a koleszlakók,ha én is az elmúlt 3 hónap 80%-át a szobámban töltöttem volna és nem próbálok meg barátkozni,hidd el engem sem birnának,egy kollégium a közösségi életrről szól sztem..Javíts ki ha szerinted ez nem így lenne.Lehet hogy a napi blog írás elvesz egy kis ídőt a napodból..De csak azzal foglalkozni..Azt otthon is lehet,így kidobott idő hogy itt vagy ha nem szerzel barátokat..

    Ha nem így érzed várom a hozzászólásod..
    Amugy nem tudod észrevetted e de azóta "basztat" a csoport mióta leszóltál minket a bloggodon,úgy hogy nem is ismertél minket.....

    VálaszTörlés
  13. A közéleti ösztöndíjat nem a TyBlog miatt kaptam. A közéleti ösztöndíj szempontrendszere a Kodolányi János Főiskola Ügyfélszolgálatának honlapján elérhető. Ennek tükrében és a benyújtott pályázatom alapján a bíráló bizottság úgy érezte, hogy megérdemlem az ösztöndíjat.

    Az első félév óta segítem a főiskola munkáját a Fürstendi Intézet informatikai problémáinak orvoslásában. Ennek eredményeként született a döntés, hogy megkaphattam a rendszergazda jogosultsághoz szükséges jelszót.

    Ez elsőre lehet kivételezésnek tűnhet, azonban pont az ilyen viták alkalmával örülnék én a legjobban, ha csak a rendszergazdák tudnák a jelszót, én pedig nem.

    VálaszTörlés
  14. Gondolom a "Langyos víz" című bejegyzésre gondolsz. Való igaz, hogy az egy kicsit talán elhamarkodott bejegyzés volt, ugyanakkor - legalábbis akkor - nem csak én osztottam ezt a nézetet. A különbség annyi, hogy én fel mertem vállalni ezt a nézőpontot, és leírtam, míg mások csak csendben, mások háta mögött.

    Az elmúlt hónapokban jelentős időt vett el a tanítási gyakorlat, illetve a másnapi órára készülés. Ezen felül mikor lett volna szabadidőm, akkor általában a pincehelyiségben folyt a társasági élet.

    Ott azonban - mint némi túlzással már írtam - "vágni lehet a füstöt". Így választhattam, hogy szívom más cigifüstjét (ráadásul a ruhák is beveszik ezt a szagot) vagy kirekesztődöm. Végül ez utóbbi lett. Én magam is sajnálom, hiszen nagy érdeklődéssel vártam nyáron a társulatot, de végül így alakult.

    TyBoR

    VálaszTörlés
  15. bkf-en nem is csodálkozom, akkora egy kőművesképző...

    VálaszTörlés