2008. január 29.

Töretlenül népszerűek a Kodolányi képzései

A második legkeresettebb főiskola az országban a Kodolányi János Főiskola a keresztféléves jelentkezések összesített adatai alapján. Az intézményt 199-en jelölték meg és 139-en folytathatják tanulmányaikat februárban a főiskolán.

A gazdaságtudományi terület képzései közül a legtöbb jelentkezőt a Kodolányi János Főiskola Gazdálkodás és menedzsment alapszakja vonzotta.

A felvételi eredmények is bizonyítják, hogy a Kodolányi János Főiskola képzései továbbra is keresettek a felsőoktatási intézményben továbbtanulók körében.

Számokban a felvételiről
Az Országos Felsőoktatási Információs Központ honlapján közzétett adatok szerint a 28 felsőoktatási intézmény által meghirdetett 64 különböző, februárban induló képzésre összesen 2073-an jelentkeztek. A jelentkezők közül 1178-an jelöltek meg alapképzést, 401-en mesterképzést és 563-an felsőfokú szakképzést. A felvételizők teljesítményét az új, 480 pontos pontszámítási rendszerben értékelték, mely alapján a jövő hónapban 1799-en kezdhetik meg felsőfokú tanulmányaikat.

Az alapszakokon a ponthatárok most alacsonyak voltak, mindössze öt helyen volt szükség 200 pontnál többre a bejutáshoz. A Kodolányi János Főiskola budapesti képzési helyszínén induló Nemzetközi tanulmányok szakára például 201 ponttal lehetett bekerülni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése