2007. október 1.

Első órára készülve

A holnapi nap én és Erika megkezdjük a tanítási gyakorlatunkat a Szentgotthárdi Oktatási Intézmény Vörösmarty Mihály Gimnáziumban. Én a 11.b spec. csoportot fogom tanítani, emellett még a 9.b-hez megyek be, de nekik a holnapi nap nem lesz órájuk. Erika ennél erőteljesebben kezd, egyből négy órát tart majd három osztályban a keddi napon. Bea pedig tovább folytatja a hospitálást.

Mindkét osztály a - blogban már korábban említett - Deutsch mit Grips könyvből tanul, a különbség, hogy az egyik az 1. a másik a 2. sorozatszámúból. Ma megkaptam mindegyik könyvet, munkafüzetet, tanári példányt, így egy mini könyvtárral térem haza a mai napról. De a hazatérés előtt nézzük az odajutást.

Reggel bár időben elindultunk, a rudersdorfi körforgalom (amelyik a városban van) felújítási munkálatai miatt közel fél órát kellett várakoznunk, majd valamivel odébb is útkarbantartási munkákat végeztek, de ott lámpa irányított és szerencsére zöldet kaptunk. Visszafele nem volt kedvünk ennyit - esetlegesen - vesztegelni, így segítségül hívtuk a GPS navigációt, és választottunk egy kerülőutat, melyen holnap is fogunk menni. Biztos ami biztos.

Magas színes doboz, rajta kis lyukkal - feltételezhetjük róla, hogy traffipax. Érdekesség, hogy a kerülőúton jövet az egyik település tele volt ilyen dobozzal. Ennek megfelelően igyekeztem mindenhol betartani a sebességhatárt, bár az egyik doboz környékén némileg megzavartak a táblák, de ha minden igaz, akkor végül itt sem történt gyorshajtás. Majd holnap azért ellenőrzöm - bár ez már sokat nem segítene, ha megtörtént esetleg a baj.

A mai nap végre felfedeztem azt az éttermet az út mellett, amit anno láttam többször, hogy 4,50-ért van menü. Ez már 4,70 lett, de ettől függetlenül szerintem a héten egyszer betérek ide. Ezt voltaképp már előző félévben eldöntöttem, amikor láttam, csak a nyári szünetből visszajövet eddig még nem sikerült lokalizálnom az említett vendéglátó egységet.

A héten - várhatóan - egyik nap Buschenschankba is megyünk. Már megkeresték Gábort a kérdéssel, hogy mikor megyünk. Úgy látszik jó volt szóba hoznom, hogy kik voltak múltkor, és amikor kiderült, hogy szinte alig, akkor biztatni a jelen levőket, hogy mielőbb el kell menni egybe, ha már itt van három autó is. Múltkor a Rucksackpeter volt az uticél, a mostaniról egyelőre még nem tudni semmit, de mindenképp olvasható majd beszámoló róla.

Zárásként egy felhívás a mostani fürstenfeldi csoporthoz: Mindenki nézzen körül a rendelkezésére álló e félévi fürstenfeldi képek között, és a jól sikerült - szabadon publikálható - képeket válogassa össze, és egy adathordozón (javasolt: pendrive) juttassa el Gáborhoz vagy hozzám. A képek a KJFF Képtárának már jelenleg is bő tartalmát színesítik tovább. Tehát képkészítésre fel, hiszen a legtöbb képet rendelkezésünkre bocsátónak a TyBoR Blog egy apró (jelképes) ajándékkal kedveskedik a félév végén!

1 megjegyzés:

  1. Sajnos a KépTáras akció a jelek szerint kudarcba fulladt, ugyanis továbbra sem kaptunk egyetlen képet sem.
    Az érdeklődés hiánya miatt a TyBoR Blog a jelképes ajándékra vonatkozó akciót a mai nappal visszavonja.
    Természetesen az akció visszavonásától függetlenül továbbra is várjuk a 2007/2008-as tanév ausztriai félévének eseményeiről.

    TyBoR

    VálaszTörlés