2007. szeptember 6.

Iskolai gyakorlatok

Lassan végéhez ér a 60 órás iskolai gyakorlatunk. Voltunk - én legalábbis - alakuló értekezleten, javító-, osztályozó és különbözeti vizsgákon , tanévnyitó tantestületi értekezleten, tanévnyitón, illetve egy osztály iskolai napját is volt szerencsém (?) nyomon követni. (Jut eszembe, aki még nem járt az intrán, nézzen fel, letölthető a gyakorlathoz szükséges igazolólap)

Érdekesség, hogy amikor a befogadó nyilatkozatot aláírták, akkor még Ady Endre Középiskolának hívták, mára Szent László Egységes Középiskola lett. Hogy miért?
A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 90. § (1) bekezdés c) pontja alapján, a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 10. § (1) bekezdés g) pontjában, valamint a 103. § (1) bekezdés c) pontjában foglalt hatáskörben eljárva a Tolna Megyei Önkormányzat Ady Endre Középiskoláját, Szakiskoláját és Kollégiumát, a Tolna Megyei Önkormányzat Hunyadi Mátyás Középiskoláját és Szakiskoláját, a Tolna Megyei Önkormányzat Dr. Kelemen Endre Szakközépiskoláját és Kollégiumát, a Tolna Megyei Önkormányzat Bezerédj Pál Általános Iskoláját átszervezés miatt, mint felügyeleti szerv, jogutódlással 2007. július 31-ei hatállyal megszünteti. A Közgyűlés 2007. augusztus 1-jei hatállyal új közoktatási intézményt alapít. Az új intézmény alapító okiratát a határozat 1. számú melléklete szerint jóváhagyja. Az új intézmény neve: Tolna Megyei Önkormányzat Szent László Egységes Középiskolája.
A fenti idézet a Tolna Megyei Közlönyből szedtem, ebből már mindenki számára tudható, miért is lett más a neve az iskolának, ahol a gyakorlatot végzem, illetve ahol anno hatosztályos gimnáziumi éveimet töltöttem.

Az Iskola- és Szociális Gyakorlati Centrum nagyon gyorsan dolgozott, ugyanis már a 45 órás szaki gyakorlat beosztása is fellelhető az intrán. Ebből kiderül, hogy kit hova osztottak be. Kaptunk új évfolyamtársat a centrum rögtönzött keresztelője után Kőszegi Zsanett személyében (helyesen: Anett), illetve van olyan is, aki duplázhat középiskolai tanításban, míg általánosban nem kapott helyet (gondolom inkább adminisztratív hiba, mint szándékos cselekedet). Miután a szentgotthárdi csoport mindkettőben az első ciklusba lett beosztva, így végülis nem derült ki, hogy 17-én hol is kellene kezdenünk. Pedig jó lenne megtudni, mert el kellene halasztanom egészségügyi okok (orvosi vizsgálat) miatt egy nappal a kezdést.

A beosztásból látszik, hogy Szentgotthárdon mindannyian külön oktatót kaptunk. Én a Szentgotthárdi Oktatási Intézmény Arany János Általános Iskola intézményegységében Hrabovszky Katalinhoz, a Szentgotthárdi Oktatási Intézmény Vörösmarty Mihály Gimnáziumban Szabóné Budai Tündéhez lettem beosztva. Bár bízom benne, hogy mindketten rendesek, igyekszem a tavalyiaktól némi információt beszerezni róluk.

Az még egy jó kérdés, hogy amennyiben komolyan gondolta a főiskola, hogy a Fabia nem használható a gyakorlathoz, hogy miként lesz megoldva az átjárás Szentgotthárdra. Miután egy tavalyi megbeszélésen a rektorúrtól megtudtuk, hogy a lehetetlent még ő sem tudja teljesíteni, mint például egy közvetlen buszjárat Fürstenfeld (Fölöstöm) és Szentgotthárd között, így egy reálisabb irányú javaslattal élnénk. Gondolom a főiskola elsősorban az oda-vissza út anyagi vonzatait nem szeretné magára vállalni, ami lényegében érthető. Ellenben - amennyiben ezzel a javaslattal közelebb juthatunk a célhoz - felajánljuk, hogy közösen kifizetjük a Fürstenfeld-Szentgotthárd-Fürstenfeld útvonal benzinköltségét. (Hiszen ez a költség akkor is terhelne bennünket, ha valamelyikőnknek lenne saját gépjárműve, és azzal tennénk meg ezt az utat)

Amennyiben tehát nyitott a főiskola arra, hogy bizonyos feltételek mellett az idei évben is használható legyen a vállalati Fabia a szentgotthárdi utakra, akkor várjuk a - reális - ajánlatot ezügyben. Továbbá, ha bárkinek van jó ötlete a probléma áthidalására, akkor e javaslatokat is szívesen fogadjuk értelemszerűen. (Úgy gondolom ezt "sorstársaim" nevében is nyugodtan írhatom)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése