2009. július 26.

Hamilton idei első futamgyőzelme

Lewis Hamilton győzelmével zárult a 24. Magyar Nagydíj, ami idei első győzelme a brit versenyzőnek, illetve csapatának, a McLaren-Mercedes-nek is. Mögötte a Ferrari volánjánál a finn Kimi Räikkönen ért célba, harmadik Mark Webber lett. A világbajnokságot vezető Jenson Button csak hetedik lett, csapattársa Rubens Barrichello még ennél is hátrébb, a tizedik helyen végzett. Az egyéni világbajnokságban Jenson Button 70 ponttal vezet, őt Mark Webber követi 51,5 ponttal, akinek sikerült megelőznie csapattársát, Sebastian Vettelt. A németnek nem volt szerencséje, az első kör elején összeért Räikkönen és Vettel autója, ami miatt a német később kiállni kényszerült. Az esetet később az FIA megvizsgálta, de versenybalesetnek minősítette.

Nem járt ilyen jól a Renault csapat. Fernando Alonso az élről rajtolhatott a mai napon, és az első boxkiállásáig megsikerült őriznie vezető pozícióját. A boxban azonban nem jól rögzítették a jobb első kerekét. Az abroncs a kivezető körben lerepült, de szerencsére nem okozott kárt a pattogó gumi. Mivel a csapat nem utasította a spanyolt, hogy álljon ki, hanem engedte végigmenni a körön, így az FIA úgy döntött, hogy az augusztus 23-i futamon (vagyis a következő, Európa Nagydíjon) nem állhat rajthoz a Renault csapat. Az istálló bejelentette, hogy fellebbezést nyújtott be az ügyben.

A mai napon újabb információk érkeztek Felipe Massa állapotáról, akit tegnap ért szerencsétlen baleset az időmérő edzés második etapjának végén. A Ferrari brazil pilótájának állapota továbbra is súlyos, életveszélyes, de stabil. "Megérkezett felesége, emiatt úgy időzítettük az első 48-72 órában a szakma szabályai szerint szokásos eljárást, hogy akkor pár percre felébredjen a mélyalvásból. A látogatás óta tovább altatjuk Massát" - mondta az MTI-nek Grósz Andor katonai főigazgató-helyettes, aki megerősítette a Ferrari csapat párhuzamos sajtótájékoztatóján elhangzott hírt, miszerint a pilóta túl van a CT-vizsgálaton, amely bíztató eredményekkel zárult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése