2009. február 15.

Hétfőn lejár a felvételi jelentkezési határidő!

Hamarosan véget ér a 2009. évi ún. normál felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési időszaka: 2009. február 16-ig nyújtható be jelentkezés. A felsőoktatási intézmények a 2008. december 15-én megjelent Felsőoktatási felvételi tájékoztató - 2009. szeptemberben induló képzések érettségizetteknek és diplomásoknak szóló köteteiben hirdették meg az ősszel induló alap-, egységes, osztatlan és mesterképzéseiket, valamint felsőfokú szakképzéseiket. Az ezekre való jelentkezés határideje egyaránt 2009. február 15. - mivel ez a határidő munkaszüneti napra esik, ezért a következő munkanapon - 2009. február 16-án - éjfélig nyújtható be jelentkezés.

A felvételi eljárás alapdíja változatlanul 9 ezer Ft, ezért az összegért 3 jelentkezés megjelölésére van lehetőség. Ugyanazon képzés - azaz az intézmény neve, szak neve és munkarend megegyezik - államilag támogatott és a költségtérítéses finanszírozási formájára történő jelentkezés egy jelentkezésnek számít. Az ezen felül megjelölt további jelentkezésenként az alapdíjon felül 2-2 ezer Ft kiegészítő díjat kell fizetni. A hátrányos helyzetű jelentkezők 50% kedvezményt kapnak az alapdíjból, a halmozottan hátrányos helyzetű jelentkezők teljesen mentesülnek az alapdíj megfizetése alól.

A jelentkezők döntését pontszámító kalkulátor és több önismereti kérdéssor is segíti a www.felvi.hu honlapon. Marad a 400+80 pontos rendszer is, s a bekerüléshez szükséges minimális pontszám sem változik, csak 2010-től emelkedik 200 pontra a mostani 160-ról. A felvételi ponthatárok várhatóan július 23-án derülnek majd ki. Államilag támogatott képzésre 56 ezer, mesterképzésre 21.700 hallgatót vesznek fel a következő tanévben.

A TyBlog is több alkalommal foglalkozott már a 2009. évi felvételivel. Ezek közül a főbb bejegyzések listája időrendi sorrendben, a legfrissebb bejegyzéstől kezdve:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése