2009. január 16.

KJF: Mindig a legjobbak között!

A Kodolányi János Főiskola lett a legjobb főiskola a Népszabadság Top 40 Felsőoktatás felsőfokon kiadványának felmérése szerint. A húsz különböző szempont alapján összeállított abszolút sorrendben 8. helyet foglalja el a Kodolányi János Főiskola, és mivel csak egyetemek előzik meg a KJF-et, ez a legjobb helyet jelenti a főiskolák között.

Az egyes kategóriák alapján felállított, egyetemeket és főiskolákat egyaránt tartalmazó rangsorokban is előkelő helyen szerepel a Kodolányi, a szakmai gyakorlaton részt vevő hallgatók aránya alapján 1. helyen áll, a kutatási, gyakorlati kapcsolatok és az oktatók által írt könyvek kategóriákban pedig a 2. helyen.

Az intézmény gyors reagálási képességét az egyes tudományágak fejlődésére az jelzi, hogy a főiskolánkon használt könyvek, jegyzetek 90%-a 3 évnél fiatalabb, ez a dobogós 3. helyet hozta a KJF-nek. Az idegen nyelven is oktató tanárok rangsorában 5. helyen szerepel a főiskola, az intézmény külföldön is tanító oktatók száma alapján 4. helyen áll, ami a Kodolányi erős nemzetközi kapcsolatait és elismertségét mutatja.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése