2008. július 25.

1650 főt vettek fel az ország legjobb főiskolájára

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ tegnap este közzétett adatai szerint a Kodolányi János Főiskola továbbra is az egyik legkedveltebb célpont a felsőoktatásban továbbtanulni szándékozók körében. A 2008/2009-es tanévre 1650 főt vettek fel az ország legjobb főiskolájára, így a létszám alapján a Kodolányi János Főiskola a 18. az összes felsőoktatási intézmény közt, a főiskolák közt az 5. helyen áll, ha a karokat tekintjük, akkor a 3. helyen van az országban. A tavalyi adatokkal összehasonlítva szembetűnő a növekedés. Az államilag támogatott helyekre felvettek száma 427 a tavalyi 359-el szemben, ez közel 20%-os növekedést jelent. A távoktatásra is nőtt a felvettek száma, idén: 200, a tavalyi 189 helyett. A költségtérítéses helyekre csökkent a felvettek száma, idén 316 főt vettek fel, tavaly 400 felett volt ez a létszám. Felsőfokú szakképzésre több mint 25%-kal nőtt a felvettek száma nappalin, a tavalyi 115 helyett idén 144-en kezdhetik meg tanulmányaikat. Levelezőn is nagy a növekedés 81 fős létszám alakult ki a tavalyi 50 helyett. A Kodolányi János Főiskola legmagasabb ponthatára 443 pont lett, nemzetközi tanulmányok szakra, nappali, államilag támogatott képzésre. A művészeti képzés bizonyos szakirányaira is 400 felett lehetett csak bejutni. A KJF legnépszerűbb szakja a turizmus vendéglátás, összesen 423 hallgató nyert felvételt nappalis képzésre, további 60-an levelező formában kezdhetik meg tanulmányaikat. Tavaly turizmusra 400 alatt volt a nappalira felvettek száma (378 fő), tehát több mint 10%-os az idei növekedés.

Azon hallgatóknak sem kell csüggedniük, akiket sehova nem vettek fel, vagy nem is jelentkeztek a rendes felvételi időszakban, hiszen augusztus 13-ig még megtehetik. A pótjelentkezések keretében a Kodolányira is lehetőség van bekerülni, költségtérítéses formában alap- és mesterképzési paletta várja a diákokat, míg államilag támogatott szakok csak felsőfokú szakképzésben érhetőek el.

Július 26-án indul a pótfelvételi a 2008. szeptemberi képzésekre. A legfontosabb, hogy csak azok jelentkezhetnek, akik nem nyertek felvételt, illetve akik egyáltalán nem jelentkeztek egy szeptemberben induló képzésre sem. Az eljárás így újabb lehetőséget kínál az őszi tanulmánykezdésre. A Kodolányi János Főiskola Pótfelvételi 2008 honlapja már elérhető, érdemes szétnézni rajta.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése