2009. január 20.

Dr. Szabó Péter: Nem ruhatáros szak

A mai nap Dr. hc. Szabó Péter PhD, a Kodolányi János Főiskola rektora, a Kulturális Tanulmányok Tanszék tanszékvezetője, főiskolai tanár volt 14:00 órától a KJF Chat - online fogadóóára vendége. Az andragógia és művelődésszervező szak iránt érdeklődők tehették fel a rektor úrnak kérdéseiket, illetve előtte Dr. Szabó Péter foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat a képzési területtel kapcsolatban. Az online fogadóórát a TyBlog is nyomon követte, és az idén felvételizőknek csak ajánlani tudja, hogy amennyiben még nem volt a választott szakjuk online fogadóórája, mindenképp jelentkezzenek be, ugyanis számos hasznos információval lehetnek gazdagabbak és azonnal, a legilletékesebbektől kaphatják meg a válaszokat kérdéseikre.

A rektor úr prezentációjából kiderült, hogy elsősorban a rendezvénymenedzsment, a fesztiválszervezés, a könyvkiadás, médiamenedzsment, kulturális turizmus, produceri szakma és a műkereskedelem iránt érdeklődőknek érdemes ebben a szakban gondolkodniuk, továbbá akik a művészeti, közművelődési intézményekben szeretnének elhelyezkedni. A szak Székesfehérváron csak nappali, míg Budapesten nappali és levelező tagozaton is elindul a 2009/2010-es tanévben. A tavalyi év felvételi eljárásában államilag finanszírozott képzésre Székesfehérváron és Budapesten is 358 pont kellett a bejutáshoz, míg költségtérítéses képzésben mindkét helyszínen és tagozaton 160 pont volt az alsó ponthatár.

Dr. Szabó Péter rektor úr tanácsa alapján érdemes mindkét képzési helyszínt beírni a felvételi jelentkezési lapra, ugyanis egy kérvény beadását követően lehetőség van a tanulmányokat a másik oktatási központban folytatni, illetve elkezdeni. Az andragógia szakon különböző specializációk közül választhatnak a hallgatók, mint a műkereskedelem, a médiamenedzsment vagy a kulturális turizmus. A teljes lista a Kodolányi János Főiskola honlapján megtalálható.

A főiskola ezen a szakon is hangsúlyt fektet a gyakorlati oktatásra, melyben kiemelt partnerei a Művészetek Palotája, a KOGART Alapítvány és a Deák Képtár. Szintén a Kodolányi János Főiskola hallgatói segítik a Harley Davidson találkozók megszervezését. Nem véletlen tehát, hogy a művelődésszervezés területén 2007-ben a KJF lett a 2. legnépszerűbb képzőhely. A tanszéken oktat többek között Dr. h.c. Szabó Péter PhD a főiskola rektora, Dr. habil Ujváry Gábor történész, Mits Gergely a United együttes basszusgitárosa, Dr. Szabó László művészettörténész (KOGART), Dr. Tarbay Gabriella, a műkereskedelem szakértője.

Ezek alapján egyértelműen látszik, hogy téves az egyik kérdésfeltevő tanárának véleménye, mely szerint ezen a szakirányon csak ruhatárosokat képeznének. Akinek van lehetősége, mindenképp érdemes az Educatio kiállításra, avagy a Kodolányi János Főiskola szombati nyílt napjára ellátogatni, illetve február 5-től akár a főiskola képzési helyszíneit is érdemes meglátogatni, ahol a jelenlegi hallgatókkal találkozhat és informálódhat minden idén felvételiző.

További kérdések a felvételivel kapcsolatban elektronikus formában a felveteli@kodolanyi.hu e-mail címen tehetők fel, illetve a főiskolának van egy ingyenesen hívható zöld száma, a (80) 203 769, ahol szintén szívesen nyújtanak bővebb felvilágosítást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése