2009. november 29.

ATP World Tour Finals: Davydenko a bajnok!

A párosokat követően megrendezték az egyéni döntőt is Londonban. Tavalyhoz hasonlóan ezúttal is egészen a végéig játékban maradt Nikolay Davydenko, aki ezúttal az év utolsó Grand Slam tornáján a világelső Roger Federer ellen győzni tudó Juan Martin del Potrot kapta meg ellenfélként.


A tornán nyújtott teljesítményük alapján mindkét játékosról előzetesen el lehetett képzelni, hogy ő lesz a bajnoka az ATP World Tour Finals-nek, végül azonban az orosznak jött ki jobban a lépés, aki két szettben, 6-3, 6-4-re verte az argentint. Del Potronak sincs oka búslakodni, ugyanis bár hétfőn még nem, de hamarosan előrelép egyet a világranglistán, és az Australian Openen már negyedik helyen kiemeltként vehet részt ennek köszönhetően. Értelemszerűen a skót Andy Murray pedig visszacsúszik az ötödik helyre, holott idén ő nyerte a legtöbb tornát.


Murray számára úgy látszik nem jó időszak a mostani, ugyanis nem elég, hogy már a körmérkőzéseket követően búcsúzni kényszerült a londoni versenytől, és egy helyet a világranglistán is hátrébb csúszik, ráadásként a barátnőjével is szakítottak.