2009. július 15.

Diplomaosztó

Az elmúlt héten felvettem a kapcsolatot elektronikus levél formájában a Kodolányi János Főiskola Székesfehérvári Ügyfélszolgálati Központjával a diploma átvételének lehetséges módjai és időpontjai után érdeklődve. Bár túlfutó hallgatóként államvizsgáztam a múlt hónap második felében, ettől függetlenül választhatom, hogy diplomaosztón veszem át a megszerzett diplomámat, avagy a záróvizsgát követő 30 nap múlva van lehetőségem ugyanerre a képzési helyszínemhez tartozó ügyfélszolgálati központban, vagyis esetemben Székesfehérváron.

A diplomaosztó - talán ez nem titkos adat, így kiírhatom itt is - Budapesten augusztus 30-án, Székesfehérváron szeptember 6-án, míg Siófokon szeptember 13-án van. A szüleimmel is egyeztetve a dolgot, végül amellett döntöttem, hogy - ha már úgy sincs olyan ruha, mint az amerikai filmekben - az ügyfélszolgálaton veszem át, a részletek miatt pedig majd keresem a tanulmányi előadómat. (Mondjuk, hogy ki ő azt nem tudom, de végülis erre még van pár napom, hogy kiderítsem, végső esetben az ügyfélszolgálat munkatársától, akivel eddig is leveleztem.)

Ha már lemondtam az ünnepélyes diplomaátvételről, akkor lehet ideje lenne megkeresnem Dr. h.c. Szabó Péter Ottó PhD rektor hivatalát, aki még Fürstenfeldben ígért nekünk egy "iroda bemutatót" - amit ő már lehet elfelejtett, de én még számon tartom -, és ebbe talán a kézfogás is beiktatható. A Német Tanszéken ősszel bizonyára publikálva lesznek a fogadó órák időpontjai, így Dr. Kovács László és/vagy Dr. Majorosi Anna (nem tudom kivel fognak kezet a székesfehérváriak az átadón, de a tavalyi képeket elnézve ők az esélyes résztvevői az átadó ceremóniának) is beiktatható a programba. A Kommunikáció Tanszék is akár letudható így, bár - és ezért elnézést kérek tőlük - velük nem volt a képzésünk alatt annyira aktív és szoros a kapcsolat, mint a némettel, így ha kimaradnak, akkor sem fogok letargiába esni.

Most, a bejegyzés írása közben jutott eszembe, hogy remélhetőleg a két évi fürstenfeldi képzésről ígért papírt sem felejtették el a nagy rohanásban, hogy ilyen korán kikérem a diplomámat. Azokról az ösztöndíjakról nem jár valamilyen igazolás, amik nem szociális, hanem teljesítmény alapúak, mint például a közéleti ösztöndíj? Ha nem, akkor miért nem? Azt nem mondom, hogy bárhol is fel lehetne használni, de végülis bizonyos tevékenység(ek) elvégzéséért, elismeréséért kapták az érintett hallgatók anno az adott ösztöndíjat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése