2008. június 11.

Lecsapott a vihar Szekszárdra

Jégesővel érkezett a vihar Szekszárdra. A mintegy félórás esőzés hatalmas károkat okozott. A tűzoltókat több helyre riasztották. Az Arany János utcában egy faág egy Volkswagen Passat márkájú kocsira zuhant, a Liszt Ferenc téren szó szerint kettétört egy fa, kisebb-nagyobb ágak borították be az utakat. A Prométheusz Parkban bokáig ér a víz, a járdákon szanaszét hevernek a napernyők, a kiborított virágosládák. Több pince is beázott, a tűzoltók jelenleg is nagy erőkkel szivattyúzzák a vizet. Az egyik templomnál ugyancsak egy leszakadt faág okozott gondot, amely bedöntött egy kerítést, közölte a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese. További részletek, illetve képek a TEOL honlapján.

Vihar okozta áramszünet miatt leállt a forgalom a Beregsurány-Asztély közötti magyar-ukrán határállomáson szerdán késő este. A környék felett átvonuló vihar áramkimaradást okozott az átkelőhelyen is, s emiatt az ukrán fél nem tud utazókat fogadni-indítani, egyelőre nem lehet tudni, meddig tart majd a forgalom szüneteltetése - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. További részletek az Origo oldalán.

Hatalmas viharokra számíthatunk péntek 13.-án. A szerencsétlen napra ugyanis minden összejön: hatalmas széllökések, és heves esőzés várható. Ráadásul a fronthatás is megerősödik. E héten sem lesz szerencsés a péntek 13-a. Hidegfront érkezik az ország fölé, ami erős széllökésekkel tarkított viharokat ígér. Már a holnapi napunk is erősen telik majd. A szombaton azonban már felszakadozik a felhőzet, és kevesebb csapadékra számíthatunk, azonban a jó időre még várunk kell. Sokat. (Forrás: StoryOnline)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése