2007. január 30.

DVD Ajánló - 3. rész

Ünneprontók ünnepe (The Wedding Crashers)
Az igazt megtalálni a legnehezebb. A két veszett kedvű jóbarát, John (Owen Wilson) és Jeremy (Vince Vaughn) nem is strapálja magát ilyesmivel. Munkaidőben válóperre készülő házastársakat békítenek, szabadidejükben pedig esküvőkre járnak, hogy nőt fogjanak - és ha épp a menyasszony akad a horgukra, azt sem bánják. A lányok imádnak esküvőn ismerkedni, ők szeretik a pezsgőt, és sosem próbálkoznak egy második randival: mások nászéjszakája az ő egyéjszakás diadalaik ideje.
De aki a tűzzel játszik, készüljön nagy melegre. Márpedig Johnt elönti a forróság, amikor egy estélyen találkozik álmai nőjével, aki sajnos egyrészt egy befolyásos politikus lánya, másrészt az esküvőjére készül. Nincs más megoldás: ezt a lagzit tönkre kell tenni. Ha a jól bevált módszerekkel nem sikerül, akkor újabb trükköket kell bevetni. Claire-t (Rachel McAdams) meg kell szerezni bármi áron!

A Da Vinci-kód (The Da Vinci Code)
A neves amerikai tudós, Robert Langdon éppen Párizsban tartózkodik, amikor az éjszaka közepén telefonon keresik. A Louvre egyik jól őrzött termében holtan találták a múzeum egyik kurátorát, és a rendőrség abban bízik, Langdon segíthet megfejteni a rejtélyt: az áldozat mellett ugyanis érthetetlennek tűnő jeleket találtak. A tudós akarata ellenére viharsebesen keveredik bele az eseményekbe: szakértőből hamarosan gyanúsított lesz, és kénytelen együtt menekülni a kurátor kiismerhetetlen unokájával. Nemsokára rájönnek, hogy két titkos egyházi társaság, a Sion testvérei és az Opus Dei harcába keveredtek bele: a harc talán több száz éve tart, tétje pedig az a titok, melynek megfejtése talán a Párizson, Londonon, kalandokon, titkokon, gyilkosságokon keresztülvezető hosszú út végén várja őket.

Egy kosaras naplója (
The Basketball Diaries)
New York kábszeres utcagyerekei közül került ki az amerikai irodalom egyedi hangú, hírhedt költője, Jim Carroll. Regényét kritikusai Salinger klasszikusához, a Zabhegyezőhöz hasonlítják. Iskolai balhék, fegyveres rablások az utcai bandákkal, sikertelen elvonókúrák tizenévesen. Másokat drogossá tett a tehetség és siker. Őt éppen ez mentette meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése