2009. november 11.

Federer kiesett!

Az elmúlt percekben megszületett a BNP Paribas Masters mai játéknapjának igazi bombameglepetése! Három szettben, 1 óra és 55 perc játékot követően első mérkőzésén búcsúzni kényszerül a tornától a világranglistát vezető Roger Federer. Legyőzője a hazai pályán játszó Julien Benetteau.

A francia az első szettben még alul maradt a svájcival szemben, így ekkor még sokan azt gondolhatták, hogy ezen a mérkőzésen is a papírforma érvényesül majd. Benetteau azonban másként gondolta, és 3-6, 7-6(4), 6-4-re végül megnyerte a mérkőzést.

Következő fordulós ellenfele honfitársa, Gael Monfils lesz. Monfils az ugyancsak francia David Guez ellen játszotta a Federer-Benetteau előtti mérkőzést, amelyen 6-3, 6-4-re nyert.

Rafael Nadal is megküzdött a továbbjutásért. Öt mérkőzéslabdát is hárítania kellett a korábbi világelső spanyolnak, és a mérkőzés összképét tekintve inkább állíthatjuk, hogy Almagro veszítette el, mint Nadal nyerte meg a mérkőzést. Az eredmény végül 3-6, 7-6(2), 7-5 lett.

Az elhúzódó játéknap miatt azonban még mindig nincs vége a center pálya programjának. Ezekben a pillanatokban melegít Andy Murray. A világranglistán negyedik helyezett skót az amerikai James Blake ellen játszik a vélhetően már csütörtökre is átnyúló mérkőzésen.