2009. június 23.

Megújult a TyBlog

Jelentős változáson esett át a TyBlog. Új design, és ennek következtében néhány új dolog az oldalsávon, valamint több feleslegessé vált doboz pedig törlésre került. Így például az AccuWeather szekszárdi és fürstenfeldi prognózisai is törlésre kerültek, helyette az időkép napi előrejelzése került beillesztésre. Hangsúlyosabbá váltak a TyBloghoz kapcsolódó oldalak, illetve a további, általam szerkesztett honlapok, melyek a felső menüsorba kerültek be. Emellett a Twitter és a kereső is kiemelt helyet kapott, két oszlopnyi szélességben.

Az archívum rövidebb formában érhető ezentúl el, ezzel leredukálva a sok felesleges helyet, amit eddig elfoglalt az oldalsávban. Továbbá a főbb címkékre (tehát nem az összesre) megjelentek a linkek a kapcsolódó bejegyzések könnyebb és gyorsabb elérése érdekében. Változott a Google Fordítóra mutató linkelés, a lenyíló menü helyett a főbb nyelvek zászlói jelentek meg. Ezenkívül a blogajánlóban szereplő blogok is hamarosan átválogatásra kerülnek, lesz ami eltűnik (illetve már kikerült), és lesz ami bekerül.

Szintén újdonság, hogy egy ötfokú skálán értékelhetővé váltak a blog bejegyzései. Remélem nem lesztek fukarok, amikor a csillagosztásra kerül a sor :-) További újdonságok péntek után várhatóak, most ugyanis csak azokat tudtam felvinni, amiket már az államvizsgára készülés előtt egy próbafelületen leteszteltem.

Egyelőre lekerült az Odaáthoz kapcsolódó minden doboz. A következő rész tartalmát ajánló boxra a későbbiekben lehet számítani, ahogy a hogyvolt-linkes is megeshet, hogy visszakerül, de a linkek és hírek doboz frissítését már eddig is eléggé hanyagoltam, így várhatóan ez nem jelenik ismételten meg.

Ezentúl PDA-ról is könnyedén megtekinthető a honlap, az ehhez kapcsolódó link a fenti menüsortban a "PDA" feliratva kattintva érhető el. Webes felületen pedig egy mobiltelefon képe mögé emulálva tekinthető meg, hogy hogyan is nézne ki mindez, ha valóban PDA-ról néznénk meg a címet.

Az új design bevezetésével kapcsolatban egy szavazás is kiírásra került, melyben az iskolai osztályzásnak megfelelően lehetséges értékelni. A legrosszabb (1) értékelés azt jelenti, hogy teljesen melléfogás az irány, amelyre elindult a blog, és lépjünk inkább vissza (mivel van róla biztonsági mentés, így ez lehetséges). Az 5-ös pedig értelemszerűen a "csak így tovább, nagyon szuper" jelentéssel bír, a többi pedig e két véglet között árnyal. Hónap végéig lehetőleg mindenki adja le a voksát, és csak őszintén!

1 megjegyzés:

  1. 75% szerint nagyon jó
    25% szerint nagyon rossz

    hmm... végletesen megosztó az új arculat :) na jó, ahhoz egyelőre kevés a szavazat, hogy ezt így tényleg ki is merjem jelenteni

    aki esetleg bővebben véleményt alkotna, itt - vagy akár e-mailben - bátran megteheti

    TyBoR

    VálaszTörlés