2007. július 30.

Jönnek a tehenek

Szerdán délben kezdődik az idei TehénParádé Siófokon. A Balaton-parti várost követően Szegeden, Pécsett, Debrecenben és Győrben egy-egy hétig, majd Budapesten két hétig nézhetik meg a járókelők a köztéri vándorkiállítást.

A TehénParádé alkotásait a siófoki Petőfi sétányon állítják ki augusztus 1-je és 8-a között - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a rendezvény főszervezője. Eddig összesen 21 tehén készült el, de még további műveken dolgoznak az alkotók - tette hozzá Csikós Gergely.

Kérdésünkre a rendezvény főszervezője elmondta: látványosabb és érzékenyebb tehenek készültek idén, mint tavaly. Csikós Gergely hozzátette, a budapesti tömegközlekedők bizonyára értékelik majd a Cowbino névre elkeresztelt alkotást, és valószínűleg a bohócos tehén láttán is érteni fogják a látogatók, hogy mire gondolt a művész, amikor "Unom ezt az egész cirkuszt!" címmel elkészítette munkáját.

Ahogyan 2006-ban, úgy idén is jótékonysági árveréssel ér véget a TehénParádé szeptember végén. A Tehénaukció teljes bevételével ebben az évben a Bátor Tábor Alapítványt támogatják a szervezők.

A TehénParádéval kapcsolatos további információ a www.tehenparade.net oldalon olvasható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése