2007. június 15.

Tíz év telik az életből e-mailek olvasásával

A felmérések szerint az európai cégvezetők naponta legalább két órát töltenek elektronikus postaládájuk menedzselésével, holott az elolvasott és megírt levelek 32 százaléka minden fontosságot nélkülöz.

A Henley Management College által elvégzett kutatásokban 180 vezető beosztásban dolgozó vett részt, és egyértelműen kiderült az általuk kitöltött kérdőívekből, hogy munkaidejük egyharmadát szabályosan elvesztegetik. Összesen tíz évet életükből azzal töltenek, hogy e-mailjeiket olvasgatják, és ennek harmada tökéletesen hiábavaló.

Az utóbbi időben egyre nő a levélforgalom, minden üzenet négy-hat újabbat generál. Ráadásul úgy érzik, hogy a személyes kommunikáció helyett alkalmazott levelezés lassítja a döntéshozatalt. Azzal egyetértenek, hogy a hatékony e-mailhasználat javíthatja az információcserét, és korlátlansága miatt nagyobb rugalmasságot, és infrastrukturális költségcsökkentést adhat.

De a bután művelt levelezés személytelenné teszi a környezetet, csökkenti az emberek aktivitását és hajlamosítja a feleket pozíciójuk végsőkig való őrizgetésére. Ezzel szemben a személyes, vagy telefonos tárgyalások azonnal lehetővé teszik a félreértések tisztázását, és a döntések megváltoztatását, alakítását.

(Forrás: Hírszerző)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése