2007. március 18.

Hantuchova és Nadal nyert Indian Wellsben

Egy sporteseményekben aktív hétvégén vagyunk túl. Tegnap este és késő este az Indian Wells-ben zajló Pacific Life Open tenisztorna női egyes döntőjét, illetve férfi egyes negyeddöntőjét rendezték meg, kora hajnalban pedig az idei szezonnyitó futam rajtjának lehettek szemtanúi a korán kelők/későn fekvők. Haladjunk sorban.

Nézzük előszön Indian Wells-t. A 24 esztendős Hantuchova öt esztendeje éppen ezen a viadalon szerezte meg eddigi egyetlen tornagyőzelmét: 2002-ben Martina Hingist múlta felül a döntőben. Az idén is találkoztak: a szlovák teniszező a nyolcaddöntőben búcsúztatta a svájci klasszist. A döntőben az orosz Szvetlana Kuznyecova a kedvező előjelek ellenére – két hete simán verte Hantuchovát – nem tudott ellenállni a szlovák játékosnak, és simán két játszmában, 1 óra 23 perc alatt kikapott.

A férfiaknál először a másodikként rangsorolt Rafael Nadal biztosította be a helyét, miután az előrehozott döntőnek is beillő összecsapáson szinte tökéletes játékkal esélyt sem hagyott Andy Roddicknak. Az amerikai bármivel is próbálkozott, a spanyol riválisának mindenre volt válasza. Két sima szettben be is húzta a meccset Nadal, aki a tavalyi wimbledoni döntő óta nem jutott be egyetlen fináléba sem, egészen mostanáig.

Nadal ellenfele a döntőben Djokovic volt, aki szintén meglepően könnyedén lépett át ellenfelén a négy között. A 12. helyen kiemelt szerb játékosnak nem volt különösebben nehéz dolga, hiszen Andy Murray-nek szemmel láthatóan nem jött rendbe a Tommy Haas elleni találkozón összeszedett bokasérülése.

A 3,285 millió dollár összdíjazású férfi tenisztorna döntőjében a második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal két játszmában verte a 12. helyen rangsorolt szerb Novak Djokovicot. Az első játszma nagyon simán a 21 éves, esélyesebb spanyolé lett, aki a másodikban már keményebben megdolgozott a játszmáért, így a mérkőzésért 19 éves ellenfelével szemben. A spanyol első ATP-tornagyőzelmét aratta 2006-s Roland Garros-sikere óta, pályafutása során viszont már a 18. ATP-tornáján nem talált legyőzőre.

Nem mehetünk el a Forma-1 eseményei mellett sem szó nélkül.A finn Kimi Raikkönen, a Ferrari pilótája nyerte az 58. Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság nyitófutamát, a melbourne-i Ausztrál Nagydíjat. A második és a harmadik helyen a McLaren-Mercedes két versenyzője, a vb-címvédő spanyol Fernando Alonso a brit Lewis Hamilton végzett. A 27 esztendős Raikkönen az első pozícióból indult és rajt-cél győzelmet aratott. A finn pilótának, aki tavaly még a McLaren-Mercedes pilótája volt, ez volt a tizedik futamgyőzelme. Felipe Massa óriási bravúrral végül a hatodik helyen fejezte be az ausztrál GP-t.

Zárásként pedig kanyarodjunk kicsit vissza a teniszhez. Akik követik valamennyire a sportot itt az interneten már biztos összetalálkoztak Feder-macival. A legfrissebb képek szerint nagyon sokoldalú, hiszen akár főzni is tud. Jut eszembe, hamarosan következik Tibor (név)nap, így bárkitől szívesen fogadok egy ilyen macit. Segítek, Európában itt lehet rendelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése