2008. november 7.

South Park éjszakák

Márciusban egyszer már voltak South Park éjszakák a magyar Music Television adásán. Novemberben ismételten örülhetnek a sorozat rajongói, hiszen pénteken és szombaton is 23:30 és 02:00 között tematikus hétvégét tart a csatorna. A listából azonban könnyen észrevehető, hogy feltehetően a novemberi "akciót" ismétlik meg.

Bár szinte kizárt, hogy lenne olyan, aki ne ismerné még a sorozatot, lássuk mit ír róla a Wikipédia:
A South Park Emmy-díjas animációs sorozat, melyet Trey Parker és Matt Stone készít 1997 óta. A sorozat négy alsó tagozatos fiú és családtagjaik, valamint a többi városi lakos szürreális kalandjait mutatja be, akik a coloradói South Park kisvárosban élnek. A South Park elsősorban a napi események és a popkultúra kifigurázásáról ismert. A sorozat rendszeresen kigúnyolja az amerikai kultúrát, többek közt a média napihíreinek vagy híres személyiségek parodizálásával és egyéb közéleti történések feldolgozásával, közülük többet mélyen elítélve, de tabukat is döntögetve.

A sorozat – melyet az Egyesült Államokban a Comedy Central sugároz – 1997 óta egyre nagyobb sikernek örvend; 2008-ban már a tizenkettedik évadnál jár és a készítők nemrégiben még három évad elkészítésére kötöttek szerződést a tévécsatornával. 2008 márciusa óta az összes epizód megtekinthető ingyenesen a South Park Studios című webhelyen. A magyar Comedy Central 2009 januárjától vetíti a 12. évadot. A sorozat alapján készült mozifilmet 1999-ben mutatták be, South Park – Nagyobb, hosszabb és vágatlan címmel.
Ahogy a fenti idézetből kitűnik, mi (értsd: magyar nézők) nagyon jól el vagyunk látva a sorozattal, hiszen - ahogy a mostani bejegyzés is voltaképp erről szól - a hazai MTV képernyőjén épp a 11. évad fut este kilenctől, novemberben pedig minden hétvégén tizenkét résszel találkozhatnak a rajongók.

A tematikus hétvégék témái:
November 07-08. Cartman Special
November 14-25. Spirituális utazások
November 21-22. A legjobb duplarészek
November 28-29. Világvége Edition

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése