2008. november 6.

Változott a versenynaptár

Egy ideje nem esett szó a szakdolgozatomról, mely egyébként részint oka annak, hogy innen-onnan érdekesnek talált cikkek kerültek be az elmúlt időszakban inkább ide, illetve olyanok, amit máshol (F1Portal.hu Fórum) már megírtam, és ide is kitettem. A szakdolgozat tehát haladgat, egyfelől már várom a hónap végét, hogy túl legyek rajta (tudom, előbb is le lehetne adni :)), másfelől viszont olyan közelínek tűnik, és bár haladok vele, mégis mindig úgy érzem, hogy nem lesz határidőre kész. Az utolsó hetekben egyébként a kommunikáció szakos szakdolgozattal is így voltam.

A szakdolgozati témám egyébként - bár csodálkoznék, ha még nem írtam volna korábban le - az E-Learning, és ezt kell szakmódszertani szempontból németül leírnom. Sajnos mikor utoljára kint voltam Ausztriában, akkor elfelejtettem a Nataschával (vagy bárkivel, csak ő legalább magyarul is tud) megbeszélni, hogy adja meg a netes elérhetőségét, és a dolgozat nyelvtani részét legyen olyan kedves átfutni. Ő azért mégiscsak máshogy látja, mint én. Bár meglepő módon az utoljára Majorosi tanárnőnek átküldött dokumentumban relatív kevés hiba volt, ha figyelembe vesszük, hogy előtte nem néztem át részletesen nyelvtani szempontból.

Majorosi tanárnővel egyébként szerencsém van, és ugyancsak jól választottam konzulenst a kommunikáció szakdolgozatomhoz is, mert legalább normális ütemben és korrekten válaszol a megkeresésekre. Van egy évfolyamtársam - nem írom inkább le sem az ő, sem a konzulens nevét -, aki úgy írja a kommunikáció szakdolgozatát, hogy a konzulense nem reagál a leveleire, a tanszéken keresztül nagy nehézségek árán egy alkalommal egy 2-3 (rövid) mondatos válaszlevelet sikerült elérni nála. Én egyébként már rég konzulenst váltottam volna, mert mindig is ennyire foglalkozott bármivel.

Mivel előfordulhat, hogy olyanok is olvassák a blogot - sőt nagy a valószínűsége -, akik nem a Kodolányi János Főiskolára járnak, így ez alapján ítélnék meg a főiskolát. Ne tegyék, hiszen az általánosság nem ez. A tanulmányaim során elsősorban a Kommunikáció valamint a Német Tanszékkel kerültem kapcsolatba - valamint még párral érintőlegesen -, de ez egyik - általam ismert - oktatóinál sem általános. Alapvetően csodálkozom is, hogy ha a hallgatói megkeresések miatt már régóta értesül a tanszék az oktatóval kapcsolatos problémákról, akkor miért nem lehet érdemben bármit tenni?

Ezen apróságot leszámítva amúgy mindkét tanszékről pozitívan tudok nyilatkozni. A kommtanszék az elején még felemás teljesítményt nyújtott, de a négy év alatt, amíg a főiskolára jártam - illetve még járok, de a kapcsolat azért már nem olyan szoros, főleg az említett tanszékkel - egyértelműen fejlődött. Sőt, talán inkább csak a Német Tanszék állított olyan magas követelményt fel, amit a másik tanszék(ek) nehezen tudtak utolérni.

Akit a sok szép és jó magával ragadott - bár eredetileg nem gondoltam, hogy ide jutok el a bejegyzéssel, amikor elkezdtem írni -, érdemes meggondolnia, hogy keresztféléves képzésre jelentkezzen a Kodolányi János Főiskolára. Az induló szakok: gazdálkodási és menedzsment, nemzetközi tanulmányok, turizmus-vendéglátás. Még több információ ezzel kapcsolatban az iskola honlapján. November 17-ig kell jelentkezni, addig még gyorsan át lehet gondolni a lehetőséget.

No, iskoláról ennyit, lépjünk tovább a teniszre, ugyanis a nemrég kiírt bejegyzésemhez képest változások történtek mindkét listán. Térdsérülése miatt lemondta a részvételt Rafael Nadal a Mesterek Kupáján. A helyét Gilles Simon veszi át. A párosok listáján is történt egy változás. Itt Jonathan Erlich és Andy Ram párosa lépett vissza, helyettük Mariusz Fyrstenberg és Marcin Matkowski vesz részt a tornán.

A kvalifikáltak névsora (egyes):
1) Roger Federer 1041
2) Novak Djokovic 929
3) Andy Murray 684
4) Nikolay Davydenko 463
5) Andy Roddick 394
6) Jo-Wilfried Tsonga 390
7) Juan Martin del Potro 369
8) Gilles Simon 356

A kvalifikáltak névsora (páros):
1) Bob Bryan, Mike Bryan 989
2) Daniel Nestor, Nenad Zimonjic 926
3) Mark Knowles, Mahesh Bhupathi 643
4) Jonas Bjorkman, Kevin Ullyett 596
5) Jeff Coetzee, Wesley Moodie 456
6) Lukas Dlouhy, Leander Paes 443
7) Mariusz Fyrstenberg, Marcin Matkowski 425
8) Luis Horna, Pablo Cuevas 215

Azonban nem csak a teniszben, hanem a száguldó cirkusz világában is vannak változások. Ismételten változott a 2009-es versenynaptár. Az új változat szerint két héttel korábban véget ér a szezon, mert a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj november eljesére került, miután a Kínai Nagydíjat áthelyezték a szezon első részébe, április 19-re. Még mindig lehetséges azonban változás a naptárban. a Kanadai Nagydíj szervezői tárgyalnak Bernie Ecclestone-nal a futam visszahelyezéséről. Ha létrejön a megállapodás, akkor ismét változik a 2009-es versenynaptár.

Versenynaptár:
1. 2009. március 29. Ausztrál Nagydíj (ING Australian Grand Prix): Albert Park Grand Prix Circuit, Melbourne
2. 2009. április 5. Maláj Nagydíj (Petronas Malaysian Grand Prix): Sepang International Circuit, Kuala Lumpur
3. 2009. április 19. Kínai Nagydíj ( Sinopec Chinese Grand Prix): Shanghai International Circuit, Shanghai
4. 2009. április 26. Bahrein Nagydíj (Gulf Air Bahrain Grand Prix): Bahrain International Circuit, Sakhir
5. 2009. május 10. Spanyol Nagydíj (Gran Premio de España Telefónica): Circuit de Catalunya, Barcelona
6. 2009. május 24. Monacói Nagydíj (Grand Prix de Monaco): Circuit de Monaco, Monte Carlo
7. 2009. június 7. Török Nagydíj (Petrol Ofisi Turkish Grand Prix): Istanbul Park, Istanbul
8. 2009. június 21. Brit Nagydíj (Santander British Grand Prix): Silverstone Circuit, Silverstone
9. 2009. július 12. Német Nagydíj (Großer Preis von Deutschland): Nürburgring, Nürburg
10. 2009. július 26. Magyar Nagydíj (Magyar Nagydíj): Hungaroring, Budapest
11. 2009. augusztus 23. Európa Nagydíj (Telefónica Grand Prix of Europe): Valencia Street Circuit, Valencia
12. 2009. augusztus 30. Belga Nagydíj (ING Belgian Grand Prix): Circuit de Spa-Francorchamps, Spa
13. 2009. szeptember 13. Olasz Nagydíj (Gran Premio Santander d'Italia): Autodromo Nazionale Monza, Monza
14. 2009. szeptember 27. Singapúri Nagydíj (SingTel Singapore Grand Prix): Marina Bay Street Circuit, Singapore
15. 2009. október 11. Japán Nagydíj (Fuji Television Japanese Grand Prix): Suzuka Circuit, Suzuka
16. 2009. október 18. Brazil Nagydíj (Grande Prêmio do Brasil): Autódromo José Carlos Pace, São Paulo
17. 2009. november 1. Abu Dhabi Nagydíj (Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix): Yas Island, Abu Dhabi


1 megjegyzés:

  1. Kicsit furcsán néz ki ide beillesztve a versenynaptár. Az F1Portal.hu Fórumán jobb a tagolás, érdemes az átláthatóság kedvéért ott megnéznie annak, akit érdekel:

    http://forum.f1portal.hu

    VálaszTörlés