2013. január 13.

Kezdődik az Ausztrál Open

Elérkezett az éjszakázások ideje, hiszen hétfőn (magyar idő szerint éjjel 1-kor, ottani szerint 11-kor) kezdetét veszi az Ausztrál Open. Az első nap részemről leginkább várt programja az esti sávban (nekünk délelőtti) kapott helyet, ez a Janko Tipsarevic - Lleyton Hewitt találkozó. A realitás a nyolcadik helyen kiemelt szerb továbbjutása lenne, de azért remélem egy jó és izgalmas mérkőzést láthatunk, és 1-2 szett jut az ausztrálnak is. Rögtön utánuk jön Czink Melinda. Ana Ivanovic ellen sajnos hazudnék, ha azt írnám, hogy minden esélye megvan Melindának, ráadásul a mérkőzést sem nézhetem, mert pont ekkorra van időpontom a fogorvoshoz. Azért hajrá Melinda!

A tavalyi év egyik meglepetésembere volt David Goffin, igaz inkább a salak volt, ahol brillírozott. Ettől függetlenül érdekesnek ígérkezik Fernando Verdasco elleni mérkőzése, főleg annak fényében, hogy tavaly a spanyol az első körben kikapott egy másik nagy ígérettől, Bernard Tomic-tól. Ha fokozni szeretném, akkor megemlíthetem, hogy Goffin Wimbledonban legyőzte Tomic-ot, így ha csak statisztikát nézném, akkor.... de inkább nézzünk holnap egy jó teniszt, azzal jobban járunk.

Tomas Berdych az első fordulóban Michael Russell ellen bizonyíthat, Sam Querrey pedig Daniel Munoz-De La Nava ellen kezdheti meg szereplését a 2013. évi Ausztrál Openen. Az első nap a férfi egyes felső ágának, illetve a női egyes alsó ágának mérkőzéseiről szól, a következő nap pedig értelemszerűen ennek fordítottja lesz majd. Az élő közvetítés az idei évben is az Eurosport 1 és Eurosport 2 csatornákon lesz, vagyis nem maradunk Game, Set and Mats nélkül.