2013. január 14.

Ausztrál Open: 1. nap

A legtöbb mérkőzésen a papírforma érvényesült az Australian Open első játéknapján. A pályára lépő kiemelt játékosok közül egyedül Monaco számára nem sikerült a továbbjutás. Sima három szettesben biztosította második fordulós szereplését Djokovic, Ferrer, Berdych, Tipsarevic és Wawrinka. Goffin a várakozásaimnak megfelelően nem adta könnyen a győzelmet Verdasco számára, öt szett kellett a spanyolnak a sikerhez. Querrey valamivel simábban, egy tie break és további három szett árán jutott a második fordulóba. A szerencsés vesztes Smyczek maximum balszerencsét hozott Karlovic számára. Az amerikai három szettben legyőzte horvát ellenfelét, ami ismerve Karlovic játékát, mindenképp jó teljesítmény.

Ahogy az várható volt, sajnos elmaradt a bravúr Czink Melinda mérkőzésén, Ana Ivanovic 6-2, 6-1-re hozta a találkozót. Lesz azonban a második napon is magyar érdekeltség, akiért izgulhatunk. Arn Gréta Jana Cepelova ellen lép pályára, Babos Tímea ellenfele pedig Kristina Mladenovic lesz. Természetesen ezúttal is nagy-nagy hajrá mindkettejüknek!

Mindketten pályára lépnek ma, akikért elsősorban nézem a férfi teniszt. A Rod Laver Aréna első mérkőzésén játszik Andy Murray Robin Haase ellen, a nappali program zárásaként ugyanitt lép pályára Roger Federer Benoit Paire ellen. Pechemre pont most csinálja a csatornaátállítást a Tarr Kft., így nagy eséllyel semmit sem látok ezekből a mérkőzésekből - végülis túl nagy elvárás lenne, hogy ne a négy nagy Grand Slam torna egyikének idején csinálják mindezt...

Rod Laver Arena esti programjában ezúttal is lesz ausztrál érdekeltség. Bernard Tomic jön Leonardo Mayer ellen, illetve Jarmila Gajdosova Yanina Wickmayer ellen. Előbbi sikerének nagyobb eséllyel örülhet a hazai közönség, tekintve utóbbi a 20. helyen kiemelt belga ellen játszhat. Persze az is igaz, hogy a kiemelési szám nem minden, a női mezőnyben pedig talán ez még inkább igaz.