2013. január 15.

Ausztrál Open: 2. nap

Ahogy prognosztizáltam, sikeresen lemaradtam a Tarr Kft. jóvoltából Andy Murray mérkőzéséről, akit szerencsére ez nem gátolt meg abban, hogy sima három szettes győzelmet arasson Robin Haase ellen. Roger Federer is hozta a tőle elvárhatót, vagyis három szettes győztes meccset Benoit Paire ellenében. A mai napon már több kiemelt játékos számára is gondot okozott a továbbjutás. Dolgopolov négy szettben maradt alul, a német Haas egy izgalmas ötszettest játszott Nieminen ellen, végül utóbbi jutott tovább. Bellucci sem lesz ott a második fordulóban, miután három szettben nyert ellene Kavcic. Tomic várakozásomnak megfelelően továbbjutott Mayer ellen, ráadásul mindezt három szettben.

Nem volt ugyanakkor jó nap a magyarok számára a mai sem. Arn Gréta ellen két szettben, 6-2, 6-2-re nyert Jana Cepelova. Babos Tímea nehezebben adta magát, itt Kristina Mladenovic 6-3, 4-6, 11-9-re tudott nyerni. Sebaj, holnaptól jönnek a párosok. Czink Melinda Bojana Jovanovski oldalán lép pályára. Első fordulós ellenfelük Simona Halep és Arantxa Rus lesznek. Marosi Katalin és Darija Jurak szintén pályára lép, nekik Alla Kudryavtseva és Shahar Peer ellen kell bizonyítaniuk. Babos Tímea szintén pályára léphet. Párja Laura Robson lesz, és Anastasia Pavlyuchenkova, valamint Lucie Safarova alkotta duó ellen kezdhetik meg ausztráliai szereplésüket.

Igazság szerint az a hátránya annak, hogy Murray és Federer egy ágon van, Nadal pedig nincs itt, hogy így a harmadik játéknapon lényegében nincs, akiért érdemes lenne éjszakáznom. Djokovic hidegen hagy (bár ő most épp délelőtt lesz már magyar idő szerint), Berdych miatt esetleg elgondolkodhatnék, de most inkább passzolom. Wawrinka a kettesről nem tudom mennyire esélyes, hogy tévéképernyőre kerüljön. Most például akár a tarros csatornababrálást is elfogadnám :)