2012. június 26.

Wimbledon: 1. nap

Az első napból sajnos sokat nem láttam, a lényeget viszont igen: Roger Federer 6-1, 6-1, 6-1-es győzelmével könnyedén vette az idei torna első akadályát. A címvédő világelső Djokovic első mérkőzése sem volt sokkal hosszabb, 6-3, 6-3, 6-1-es eredmény mellett ő is hozta a kötelezőt. Ernests Gulbis és Tomas Berdych találkozója előtt már gondoltam rá, hogy itt akár egy meglepetés eredmény is születhetne, és bár kedvelem Berdychet, Gulbis is szimpatikus számomra, annak ellenére, hogy a nagy eredmények elkerülik. Nos, Wimbledonban az első körben legyőzni három szettben a hatodik helyen kiemelt versenyzőt, szerintem mindenképp említésre méltó. Érdekessége a találkozónak, hogy bár három szettben nyert Gulbis, de mindhárom alkalommal tiebreak döntött. A mérkőzés végeredménye így 7-6(5), 7-6(4), 7-6(4) lett. Janko Tipsaveric nyert David Nalbandian ellen 6-4, 7-6(4), 6-2-re, de ami még ennél is fontosabb eredmény lehet, hogy Falla 6-4, 6-7(7), 3-6, 7-6(7), 7-5-re legyőzte Isnert, így megmenekültünk egy esetleges újabb Isner-Mahut maratontól :)

Babos Tímea nem kapott könnyű ellenfelet az első fordulóban - a világranglistás hely ezúttal csalóka -, de sikerrel vette az akadályt, vagyis 6-4, 4-6, 6-3-ra legyőzte amerikai ellenfelét. A női mezőny meglepetése Venus Williams korai és sima búcsúja. Elena Vesnina 6-1, 6-3-ra tudott nyerni az amerikaival szemben. Andy Murray testvére, Jamie Murray Eric Butorac oldalán párosban pályára lépett ma Andre Begemann és Igor Zelenay ellen, a mérkőzést azonban 7-6, 7-6, 2-2-nél abbahagyták, folytatás a keddi játéknapon. (Legkorábban 3 órától, még nem tudni melyik pályán)

Azon a keddi játéknapon, amikor a centerpálya harmadik találkozóján már Andy Murray is pályára lép Nikolay Davydenko ellen. Előttük Rafael Nadal játszik Thomaz Bellucci ellen, a napi programot pedig egy női mérkőzés nyitja. Lleyton Hewitt az egyes pálya második mérkőzésén léphet először pályára Jo-Wilfried Tsonga ellen. A Wimbledonra tornagyőzelemmel hangoló Andy Roddick ugyanitt a negyedik mérkőzést játssza Jamie Baker ellen. David Goffin (tudjátok, aki RG-n szerencsés vesztesként egészen Federerig menetelt, sőt, ott is nyert egy szettet) a kettes pálya nyitómérkőzésén léphet pályára Bernard Tomic ellen.

Ma három mérkőzésre is érdemes figyelnünk. Arn Gréta a hatos pálya utolsó mérkőzésén lép pályára Galina Voskoboeva ellen. Czink Melinda a nyolcas pálya második találkozóján kezd Johanna Larsson ellen. Babos Tímea ma párosban játszik Alberta Brianti oldalán, ellenfelük Maria Kirilenko és Nadia Petrova lesz és a 11-esen ők lesznek a harmadikak.