2012. június 25.

Kezdődik Wimbledon

A selejtező körök után megvannak a főtábla szereplői, túl vagyunk a sorsoláson, így itt az ideje, hogy elkezdődjön az idei füves Grand Slam-torna, vagyis Wimbledon. Sikerült a főtáblára kerülés Czink Melinda számára, aki a selejtező köröknél első helyen kiemelt volt, nem sikerült ugyanakkor Jani Réka Lucának. Párosban Marosi Katalin és Darija Jurak is főtáblára jutott, ami első helyen kiemelésünk miatt elvárás is lehetett velük szemben. Rajtuk kívül Babos Tímea és Alberta Brianti is ott lesznek női párosban Wimbledonban, ők azonban játék nélkül kaptak indulási jogot. Babos Tímea természetesen egyéniben is ott van a főtáblán, ahogy Arn Gréta is. A férfi mezőnyben sajnos sem egyéniben, sem párosban nem lesz magyar induló.

Szokás szerint az első nap első mérkőzését a center pályán a címvédő játssza. Novak Djokovic-ra Juan Carlos Ferrero vár az első fordulóban. Őket a női világelső Maria Sharapova és Anastasia Rodionova mérkőzése követi, az utolsó találkozót a hétfői játéknapon Tomas Berdych és Ernests Gulbis között rendezik meg. David Nalbandian queens-i diszkvalifikációját követően ismét Londonban bizonyíthat. Ellenfele a 8. helyen kiemelt Janko Tipsarevic lesz, és az egyes pályán játszhatnak majd helyi idő szerint 13.00 órától - a center pályán is ekkor kezdődik a napi program, a többin már 11.30-kor. Őket követi a hatszoros wimbledoni bajnok Roger Federer és Albert Ramos találkozója.

Babos Tímea Melanie Oudin ellen kezd, a hetes pálya harmadik mérkőzése lesz az övé. A közvetítés idén a DigiSporton és a DigiSport+-on lesz látható itthon. Előbbi 11.30-tól megismétli felvezető műsorát, majd 12.30-tól egészen 22.00-ig élőben jelentkezik Londonból a hétfői napon. Ugyanebben a sávban a Plusz is a füves GS eseményeire fókuszál. 23.05-től egy egyórás összefoglalóval is jelentkezik a DS a nap legfontosabb eseményeivel. Most milyen jó lenne digis előfizetéssel rendelkezni a Tarr helyett, hiszen akkor akár HD-ben is nézhetném a közvetítést.