2012. június 27.

Wimbledon: 2. nap

Andy Murray számára jól indult az idei Wimbledon, miután sima három szettes győzelmet aratott Nikolay Davydenko ellen. Vele ellentétben az előtte pályára lépő Rafael Nadal egy szoros első szettre kényszerült Thomaz Bellucci ellen, amit csak rövidítésben tudott megnyerni, onnan kezdve viszont megállíthatatlan volt a spanyol. Andy Murray testvére, Jamie is győzelemmel zárta mára átcsúszott páros mérkőzését, a végeredménye annak a találkozónak 7-6(5), 7-6(3), 4-6, 7-6(4) lett. Lleyton Hewitt nem volt képes csodára Jo-Wilfried Tsonga ellen, a francia három szettben jutott tovább a második fordulóba. Andy Roddick Jamie Baker elleni találkozója holnap folytatódik csak, 7-6, 4-2-ről várhatja az amerikai a folytatást. David Goffin négy szettben 3-6, 6-3, 6-4, 6-4-re nyert Bernard Tomic ellen.

Felemásan zárult a nap a magyar résztvevők számára. Czink Melinda 6-0, 6-2-re nyert Johanna Larsson ellen, és mindehhez elég volt 39 perc. Arn Gréta számára sajnos nem sikerült a továbbjutás, Galina Voskoboeva 6-4, 6-2-re tudott nyerni ellene. Babos Tímea számára párosban máris véget ért az idei Wimbledon, miután Alberta Briantivel az oldalán nem sikerült legyőzniük a negyedik helyen kiemelt, Maria Kirilenko és Nadia Petrova által alkotott duót. Az orosz páros 6-3, 6-0-ra nyerte a mérkőzést. Babos Tímea a szerdai játéknapon egyéniben is játszhat Nadia Petrova ellen, ez a találkozó a harmadik lesz a 17-es pályán.

A centerpálya első mérkőzésén Roger Federer lép pályára a torna harmadik játéknapján, ellenfele Fabio Fognini lesz. Novak Djokovic a negyedik mérkőzést játssza ugyanitt Ryan Harrison ellen. Ernests Gulbis Tomas Berdych legyőzését követően Jerzy Janowicz ellen bizonyíthat, Babos Tímea mérkőzése előtt lépnek pályára a 17-esen. Andy Roddick az egyes pályán másodikként lép pályára, hogy folytatódhasson a Jamie Baker elleni félbeszakadt találkozó. Stanislas Wawrinka és Jürgen Melzer mérkőzése is félbemaradt, amit 3-6, 7-6(2), 2-6, 6-4, 5-4-ről folytatnak (az osztrák oldaláról nézve) a 12-es pályán (2. mérkőzés).