2010. január 25.

Teljesült a papírforma

A hazai közönség bánatára sima három szettes győzelmet könyvelhetett el Roger Federer Lleyton Hewitt elleni mérkőzésén. Az első két szett egyértelműen a svájcié volt, egyedül a harmadikban tudott valami érdemit felmutatni az ausztrál, ami azonban még ott is kevésnek bizonyult. Szintén három szettben hozta a kötelezőt Novak Djokovic Kubot ellen, szorosabb eredmény itt is csak a harmadik szettben született.

Jobban meg kellett dolgoznia a továbbjutásért Nikolay Davydenkonak, aki Fernando Verdasco ellen játszott egy öt szettes mérkőzést. Két megnyert szettet követően kettőt elbukott, majd a döntő szett 6-3-ra lett az oroszé. Ugyancsak kevesen gondolták volna, hogy 2-0-ás szettarány után öt szettre, és 9-7-es (!) döntő játszmára kényszerül a francia Jo-Wilfried Tsonga.

A női mezőnyben jó napot zártak a Williams testvérek. A világelső Serena sima két szettben, míg Venus egy három szettes mérkőzésen biztosította továbbjutását. Továbbjutott továbbá Victoria Azarenka és Na Li is. Utóbbi a nála magasabban rangsorolt Caroline Wozniacki ellen tudott két szettben nyerni.