2010. január 25.

Ausztrál Open: A 9. nap programja

Az alsó ág negyeddöntőivel folytatódik az év első Grand Slam tornájának, az Ausztrál Opennek a programja a kilencedik játéknapon. A Rod Laver Aréna első mérkőzését Justine Henin játssza Nadia Petrova ellen. Eddig jól menetelt előre a tornán a most visszatérő belga, kérdés, hogy a szintén remek formában levő orosz ellen mire lesz képes. Őket Jie Zheng és Maria Kirilenko találkozója követi, majd a délelőtti program zárásaként pályára lép Andy Roddick az előző Grand Slam torna győztesét az előző fordulóban kiejtő Marin Cilic ellen.

Az esti program fél órával később, helyi idő szerint 19:30-kor kezdődik. Ekkor lép pályára Andy Murray Rafael Nadal ellen. Ha komoly előrelépést szeretne a skót a világranglistán, akkor ennek első lépcsőfokát most teljesítheti azzal, ha legyőzi Nadalt - hiszen ehhez az kell, hogy a spanyol ne jusson döntőbe, és erről most maga Murray gondoskodhat a sorsolásnak köszönhetően.

Bár Szávay Ágnes és Czink Melinda búcsúzott, a fiatalabb korosztályban még maradt magyar érdekeltség. Fucsovics Márton a nyolcas pályán játszik Ben Wagland ellen, míg Babos Tímea Sandra Zaniewska ellen a 21-esen.