2010. január 24.

Ausztrál Open: A 8. nap programja

Az alsó ág után a felső negyedik fordulós mérkőzései következnek az Ausztrál Open nyolcadik játéknapján. A Rod Laver Arénában Venus William és Francesca Schiavone kezdi a sort, majd a Nikolay Davydenko - Fernando Verdasco találkozó következik. A délelőtti program utolsója a női világelső Serena Williams Samantha Stosur elleni mérkőzése. Az esti sávban először a férfi egyes világelső Roger Federer játszik a hazaiak kedvence, Lleyton Hewitt ellen, majd Vera Zvonareva és Victoria Azarenka mérkőzésével zárul a nap ezen a pályán.

A Hisense Arénában páros találkozóval kezdenek, amit Caroline Wozniacki és Na Li mérkőzése követ. Novak Djokovic továbbra sem panaszkodhat a sorsolása miatt, hiszen Mikhail Youzhny visszalépésével megkapta Lukasz Kubotot, aki ellen kötelező a győzelem a szerb számára. Az utolsó mérkőzést Jo-Wilfried Tsonga játssza Nicolas Almagro ellen.

A holnapo nap leginkább várt mérkőzése úgy gondolom, hogy a Federer - Hewitt találkozó lesz. Izgalmas a korábbi mérkőzéseik eredményére visszatekinteni, hiszen sokszor találkoztak már egymással, egész pontosan 23 alkalommal. A svájci világelső számára kedvezőbb a mérleg, ugyanis 16-7 az arány. Hewitt számára sok jóval az sem kecsegtet, hogy az elmúlt találkozókat sorra ő veszítette el. Egyetlen sorozat sem tarthat azonban örökké, feltehetően ebben reménykedik az ausztrál is. És hogy igaza lesz-e? Reggel 9-től kiderül, várhatóan érdemes lesz a tv készülékek elé ülni.