2010. január 30.

Serena az AO női bajnoka

Serena Williams győzelmével zárult a női egyes döntő ma az Australian Openen. Az amerikai világelső az idén visszatérő Justine Henin ellen játszhatta a döntőt, és a belga bizony nem adta könnyen a győzelmet. Serena három szettes mérkőzésen elért győzelmével megtörte eddigi sorozatát is, mely szerint páratlan években nyerte meg az Ausztrál Opent. Korábban 2003-ban, 2005-ben, 2007-ben és tavaly lett az AO női egyes győztese, ezt a sorozatot töri meg a mostani 2010-es sikere.

A Williams testvérek párosban is taroltak, még tegnap megnyerték a női páros döntőt Cara Black és Liezel Huber ellen. Párosban sima győzelmet tudhatnak magukénak, 6-4 6-3-ra hozták a mérkőzést.

Ma rendezték meg a férfi páros döntőt, amelyen a Bryan testvérek játszottak Daniel Nestor és Nenad Zimonjic ellen. Bob és Mike Bryan 6-3, 6-7(5), 6-3-ra tudott győzni a kanadai-szerb duó ellen, vagyis sikeresen megvédték címüket.

Holnap pedig azt is megtudhatjuk, hogy sikerül-e Andy Murray-nek megszerezni élete első Grand Slam győzelmét, avagy erre továbbra is várnia kell a skótnak, illetve rajongóinak. Részletesebb bejegyzés ezzel kapcsolatban hamarosan.