2010. január 29.

Federer a másik döntős

Ma tartották meg a második férfi elődöntőt az év első Grand Slam tornáján, az Ausztrál Openen. Tegnap Andy Murray már biztosította helyét a döntőben, miután négy szettben győzelmet aratott Marin Cilic felett. A kérdés akkor már csak az volt, hogy Roger Federer vagy Jo-Wilfried Tsonga lesz-e az ellenfele a skótnak.

Az előzetes várakozások mindkét teniszezőnek kellő esélyt láttak arra, hogy döntőbe kerülhessen. Ehhez képest meglepően sima és gyors győzelmet aratott a svájci világelső Tsonga felett. Már korán bebizonyosodott, hogy a mérkőzést vagy Roger Federer nyeri meg, vagy ő veszíti el, a francia nem igazán tudta átvenni az irányítást egyik szettben sem. Így született meg végül a sima három szettes, 6-2, 6-3, 6-2-es győzelem a svájci javára.

Ez pedig azt jelenti, hogy miután a US Openen már találkozott egymással Andy Murray és Roger Federer Grand Slam torna döntőjében, most az Australian Openen erre ismételten sor kerül. Akkor a skót először játszott GS döntőt, messze nem elítélhető módon sima vereséget szenvedett Federertől. Kérdés, hogy most mire lesz képes? Részletesebb előzetes a döntőhöz szombat este kerül publikálásra a TyBlogon.