2010. január 24.

Roddick öt szettben jutott tovább

Andy Murray győzelmét követően - lásd korábbi posztban a részleteket - Rafael Nadal és Ivo Karlovic mérkőzésével folytatódott a Rod Laver Aréna programja. A skótot és a spanyolt akár sorstársaknak is nevezhetjük a mai napon, hiszen két hasonló játékú ellenfelet kaptak, és végül mindketten sikerrel vették az akadályt. Andy Murray továbbra sem vesztett szettet az idei Australian Openen, míg Nadal négy szettben búcsúztatta a horvátot.

Első Grand Slam győzelmét követően már biztos, hogy nem szerzi meg azonnal a másodikat is Juan Martin del Potro. Korábban is került már a kiesés szélére az argentin, most azonban már nem kerülhette el sorsát. Marin Cilic egy öt szettes mérkőzésen búcsúztatta del Potrót a Hisense Aréna harmadik mérkőzésén. Ellenfele az ugyancsak öt szettes, izgalmas mérkőzést játszó Andy Roddick lesz, akinek Fernando Gonzalez ellen kellett pályára lépnie.

Az amerikai győzelme azért sokáig kétséges volt. Ami igazán eldöntötte a mérkőzést, az a negyedik szett végi pont, amikor a sólyomszem segítségét kérte Roddick egy pont sorsának eldöntéséhez. Ezt követően pedig a székbíró úgy döntött, hogy nem újrajátszák a pontot, hanem az amerikai kapja a pontot, amely így a szettet is jelentette számára. Gonzalez játéka ezen a ponton szétesett, miután hosszasan vitatkozott is a döntésről a bíróval, aki azonban hajthatatlan volt döntését illetően.

Kapcsolódó eredmények:
[2] R Nadal (ESP) d I Karlovic (CRO) 64 46 64 64
[14] M Cilic (CRO) d [4] J del Potro (ARG) 57 64 75 57 63
[5] A Murray (GBR) d [33] J Isner (USA) 76(4) 63 62
[7] A Roddick (USA) d [11] F Gonzalez (CHI) 63 36 46 75 62