2010. január 26.

Ausztrál Open: A 10. nap programja

Az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság tizedik játéknapján a felső ág negyeddöntőivel folytatódik a program. Magyar idő szerint éjjel 1 órától lép pályára a Rod Laver Arénában Venus Williams Na Li ellen, majd testvére, a női világelső Serena Williams következik, aki Victoria Azarenka ellen játszik.

A délelőtti program zárásaként a férfi világelső Roger Federer és Nikolay Davydenko lép pályára. Korábban 14 alkalommal találkoztak egymással, és ugyan 12 alkalommal Roger Federer volt az eredményesebb, de utolsó két mérkőzésükön Nikolay Davydenko bizonyult jobbnak. Először tavaly a Barclays ATP World Tour Finals elődöntőjében verte 6-2, 4-6, 7-5-re az orosz a svájcit, majd jött idén Doha, ahol ugyancsak elődöntőben győzött 6-4, 6-4-re Davydenko. Ezúttal egy körrel korábban, a negyeddöntőben találkoznak, és bizonyára Federer ég a vágytól, hogy revansot vehessen a két elszenvedett vereségért. Kérdés, hogy tud-e?

A másik negyeddöntőt az esti program első mérkőzéseként Novak Djokovic és Jo-Wilfried Tsonga játssza. Ők korábban csak hat alkalommal találkoztak, de eszerint a francia áll jobban, aki már négy alkalommal tudott nyerni. Az is igaz, hogy utoljára a 2009-es ATP World Tour Masters 1000 Miami tornán a szerb nyert sima két szettben. Akkor szintén a negyeddöntőben kerültek össze.