2010. január 19.

Australian Open: A 3. nap programja

Az elsőhöz hasonlóan a harmadik nap programja is egy női orosz-orosz mérkőzéssel kezdődik a Rod Laver Arénában. A két érdekelt fél Svetlana Kuznetsova és Anastasia Pavlyuchenkova. Őket Kim Clijsters követi, aki ezúttal is a Rod Laver második mérkőzését kapta meg. Ezúttal Tamarine Tanasugarn ellen lép pályára. A délelőtti program zárásaként Rafael Nadal játszik Lukas Lacko ellen. Az esti sávban Justine Henin és Elena Dementieva, valamint Marin Cilic és Bernard Tomic mérkőzése kapott helyet a Rod Laver Arénában.

A Hisense Arénában is női mérkőzéssel indul a szerdai program, egész pontosan Caroline Wozniacki és Aleksandra Wozniak mérkőzésével. Őket Andy Roddick és Thomaz Bellucci találkozója követi, majd Dinara Safina és Barbora Zahlavova Strycova lép pályára. Az utolsó mérkőzés itt a Juan Martin del Potro - James Blake találkozó lesz.

Érdemes a Margaret Court Arena programját is figyelni, hiszen amellett, hogy a Williams testvérek párosban itt lépnek pályára, a legkorábban helyi idő szerint 19:00 órakor kezdődő találkozón lép pályára Andy Murray, akinek tegnap meglett az ellenfele is Marc Gicquel személyében.

A négyes pálya első mérkőzése is fontos lehet a magyar vonatkozás miatt. Itt játszik ugyanis Czink Melinda Stefanie Voegele ellen. Szávay Ágnes is elsőként lép pályára, ő a 21-esen és Stephanie Dubois ellen.

A harmadik nap teljes programja megtalálható az Ausztrál Open honlapján.
Az Eurosport és az Eurosport2 közvetíti élőben az eseményeket, elsősorban az európai vonatkozású mérkőzések közül válogatva.