2009. november 5.

Kiesett Monfils és Tsonga is

Második körös mérkőzést játszott szerdán, és nyert Gilles Simon Thomas Berdych ellen. A Valencia Open 500-on ötödik helyen kiemelt franciának csak három szettben, 6-4, 4-6, 6-3-as eredmény mellett sikerült biztosítania továbbjutását. Meglepetésre már a második körben búcsúzott a hatodik helyen kiemelt Gael Monfils. A hatodik helyen kiemelt francia a spanyol Garcia-Lopeztől kapott ki 6-2, 7-5-re.

Egy másik franciának, a még csak első fordulós mérkőzést játszó Jo-Wilfried Tsongának sem volt szerencséje. Az első szettet rövidítésben megnyerte, majd 0-6, 0-3 után sérülés miatt feladta a tornán egyébként harmadik helyen kiemelt Tsonga. Ez azt jelentette, hogy az orosz Youzhny lesz ott a következő körben. A szabadkártyával induló Hernandez 6-1, 0-1 után lépett vissza, ugyancsak sérülés miatt. Ellenfele a negyedik helyen kiemelt honfitársa, Fernando Verdasco volt, akinek így megsegítette az egyébként is valószínűsített továbbjutását.

Folytatta menetelését Roger Federer a Davidoff Swiss Indoors Basel tenisztornán. A második fordulóban az olasz Seppi ellen 1 óra és 1 perc elég volt, hogy 6-3, 6-3-as eredmény mellett könnyedén továbbjuthasson. Az ötödik helyen kiemelt Stepanek pedig a szerencsés vesztes Serrát búcsúztatta egy elvesztett első szettet követően két tie breakben megnyert szettel. A nap egyik meglepetésembere az amerikai John Isner volt, aki három szettben elütötte a továbbjutástól a harmadik helyen kiemelt Fernando Gonzalezt.

A - Federerhez hasonlóan - hazai pályán játszó Wawrinka egy elvesztett első szettet követően fordított, ezzel pedig tovább jutott, mint a torna hatodik helyen kiemeltje. A hetedik kiemelt James Blake számára már nem sikerült ugyanez, aki egy rövidítésben elvesztett szettet követően egyet megnyert ugyancsak tie-breakben, majd a döntő szettben 4-6-ra kikapott a francia Chardytól, így már az első körben búcsúzni kényszerült.

Valenciában legkorábban egy órakor lép pályára a másodikként kiemelt Nikolay Davydenko Juan Monaco ellen. Őket két hazai versenyő, Feliciano Lopez és Tommy Robredo találkozója követi. A torna első helyén kiemelt versenyzőjére, a brit Andy Murray pályára lépésére egészen este nyolc óráig kell várni. Második fordulós ellenfele az argentin Leonardo Mayer lesz. Ha nem jön közbe semmi, akkor Twitteren követhető lesz ez a mérkőzés.

A bázeli tornán 16:00-kor kezdődik a Djokovic és Hernych találkozó, majd Isner és Gasquet következik, de csak legkorábban 18:00-kor. Este 8-tól pedig Wawrinkáé és Nieminené a terep. A kettes pályán kapott helyet Nestor és Zimonjic 14:00-tól. A hazai pályán indult Federer-Chiudinelli párost legyőző Cerretani-Qureshi duó ellen lépnek pályára.