2009. november 26.

ATP World Tour Finals: Verdasco búcsúzott

Most már biztos, hogy nem lesz spanyol játékos az idei ATP World Tour Finals elődöntőiben, miután ma a torna eddigi leghosszabb mérkőzésén, 3 óra játékot követően 6-4, 6-7(4), 7-6(3)-re győzni tudott Andy Murray Fernando Verdasco ellen. Mindazonáltal a skót továbbjutása egyelőre még nem biztos.

Már az első szett első adogatójátéka is igen hosszúra sikeredett, de 8 percnyi játékot követően hiába volt több lehetősége is a skótnak, Verdasco hozni tudta az adogatását. Egészen 4-4-es állásig haladtak fej-fej mellett, amikor sikerült elnyernie a spanyol adogatását Murray-nek. A szettért adogatva két kettőshibát is vétett, és csak a negyedik szettlabdát sikerült értékesítenie, így azonban meglett 6-4-re a szett.

A második szett is az elsőhöz hasonlóan indult. Számos breaklehetősége volt a skótnak, amikkel azonban nem tudott élni. A szett sorsáról így a rövidítés dönthetett. Itt a spanyolnak jött ki jobban a lépés, aki 7-4-re megnyerte a tie breaket, ezzel pedig kiharcolta a döntő szettet.

A döntő szettben sem bírtak egymással, ahol csak Murray jutott egyetlen breaklehetőséghez, amit nem tudott kihasználni, vagyis következhetett az újabb tie break. Az idegek harcában ezúttal Fernando Verdasco veszített, mely egyben azt is jelenti, hogy győzelem nélkül zárta a csoportot, vagyis ő már biztosan nem kerül be az elődöntőkbe.

[Frissítve]Mindazonáltal győzelme ellenére még Andy Murray sem lehet teljesen nyugodt. Roger Federer rajongói fórumán összegyűjtötték, hogy a svájci világelső és Juan Martin del Potro mérkőzésének függvényében milyen eredmény mellett ki jutna tovább az elődöntőkbe:
  • ha Federer nyer, akkor Federer és Murray
  • ha del Potro 2 szettben nyer, akkor Del Potro és Murray
  • ha del Potro 3 szettben, és legalább 10 game-mel, akkor del Potro és Murray
  • ha del Potro 3 szettben, és legfeljebb 4 game-mel, akkor Federer és Murray
  • ha del Potro 3 szettben, és 5 game-mel, és nincs a meccsen 29 game, akkor Federer és del Potro (ekkor ugyanis jobb a game-aránya)
  • ha del Potro 3 szettben, és 5 game-mel, és pont 29 game van a meccsen, akkor Federer és Murray (ugyanúgy állnak, de H2H)
  • ha del Potro 3 szettben, és 5 game-mel, és több, mint 29 game van a meccsen, akkor Federer és Murray (game-arány)
  • ha del Potro 3 szettben, és 6, 7, 8 vagy 9 game-mel, akkor Federer és del Potro