2009. november 28.

ATP World Tour Finals: Továbbjutók

Ahogy azt már tegnap megírtam, az A csoportból Roger Federer jutott elsőként, Juan Martin del Potro pedig másodikként tovább. A velük azonos számú győzelmet elérő Andy Murray az alig rosszabb game aránya miatt búcsúzni kényszerült, míg a végig ugyancsak jól játszó, de végül egyetlen alkalommal sem nyerni tudó Fernando Verdasco utolsó helyen zárt a csoportban.

A B csoportban miután egy szettet nyert Robin Söderling a ma esti Nikolay Davydenko elleni mérkőzésén, így bebiztosította csoportelsőségét. Mivel azonban a győzelem nem jött össze a svédnek, így már biztos, hogy nem lehet olyan győztese az idei ATP World Tour Finals-nek, aki a maximális pontot zsebelheti be.

Az orosz győzelme egyébiránt azt is jelenti, hogy a tavalyi címvédő Novak Djokovic idén már a körmérkőzéseknél kiesett. A délelőtti mérkőzésén pedig két szettben tudott győzni a szerb Rafael Nadal ellen. Ez pedig azt jelenti, hogy a spanyol továbbra sem tudott túljutni a hullámvölgyén, és nyert szett nélkül kénytelen elhagyni Londont.

A párosok között továbbjutott Bob és Mike Bryan, mely azért igazán érdekes, mert győzelmük esetén átveszik az első helyen a párosok ranglistáján a most vezető Daniel Nestor, Nenad Zimonjic párostól. Az amerikai pároson kívül a Max Mirnyi/Andy Ram duó jutott még tovább a B csoportból. Az A csoport továbbjutói a Mahesh Bhupathi/Mark Knowles és Frantisek Cermak/Michal Mertinak párosok.

Az amerikai testvérpáros mellett az argentin del Potro is esélyes arra, hogy javítson ATP-s helyezésén. Amennyiben ugyanis sikerül a döntőbe jutnia Juan Martin del Potrónak, akkor elég pontott szerez ahhoz, hogy beelőzze a mostani negyedik helyezett skót Andy Murrayt. Mindazonáltal Rafael Nadal egy kicsit megnyugodhat, hiszen azzal, hogy Novak Djokovic is búcsúzott a tornától, egyelőre nincs veszélyben második helye.

Ami a szombati programot illeti, helyi idő szerint 12:30-tól Max Mirnyi és Andy Ram kezd Frantisek Cermakés Michal Mertinak ellen. Legkorábban londoni idő szerint 14:15-től Roger Federer és Nikolay Davydenko mérkőzése következik. Az esti program szokás szerint helyi idő szerint 19:00-kor kezdődik. Mahesh Bhupathi és Mark Knowles lép pályára ekkor Bob Bryan és Mike Bryan ellen. Az esti sáv zárásaként pedig a Robin Söderling - Juan Martin del Potro találkozót szervezik meg.

A hazai közvetítési jogokat birtokló DigiSport közlése szerint a Federer-Davydenko találkozót felvételről, vasárnap mutatják csak meg, helyette foci lesz látható. Az esti Söderling-del Potro találkozó azonban élőben követhető lesz a televízióban, illetve online felületükön egyaránt.