2009. november 29.

ATP World Tour Finals: Elődöntők

Mivel ma sajnos egyik mérkőzést sem tudtam nyomon követni, így a tényekre szorítkoznék. Elsőként - a tornán megszokott menetrend szerint - egy páros mérkőzéssel kezdődött magyar idő szerint 13:30-tól a napi program. Innen két szettben a fehérorosz Max Mirny és az izraeli Andy Ram jutott tovább. Ellenfelük az amerikai Bryan testvérek lesznek, akik ha nyerni tudnak a döntőben, akkor átveszik a világelsőséget a jelenlegi éllovas kanadai Daniel Nestor és szerb Nenad Zimonjic duótól.

Az egyéni versenyt illetően először a Roger Federer - Nikolay Davydenko találkozót bonyolították le. Innen három szettben - számomra azért némi meglepetésre - az orosz jutott tovább. Az esti találkozón pedig Juan Martin del Potro bizonyult egy nüansznyival jobbnak. Szoros mérkőzésen győzte le a tornán remek teljesítményt nyújó Robin Söderlinget. A mérkőzésen két szett sorsáról is tie break döntött.

Vasárnap helyi idő szerint 12:30-tól rendezik meg a páros, az egyesre egészen 14:30-ig kell várni. Saját műsorújságja szerint a DigiSport NEM fogja élőben közvetíteni a döntőt. Az már egy másik kérdés, hogy ha ennyire szerencsétlenül képesek csak közvetíteni a tenisszezon Grand Slam-ek utáni legfontosabb eseményét, akkor mi a ****** ***** *****ért veszik meg a közvetítési jogokat? Ha lehet kérni, akkor ezentúl inkább NE tegyenek így. Vagy ha mégis így tesznek, akkor biztosítsanak neki helyet és NORMÁLIS kommentátorokat.

Elődöntők eredményei:
Nikolay Davydenko - Roger Federer
6-2, 4-6, 7-5
Juan Martin del Potro - Robin Söderling
6-7(1), 6-3, 7-6(3)
Mirnyi/Ram - Cermak/Mertinak
6-4, 7-6(4)
Bryan/Bryan - Bhupathi/Knowles
6-4, 6-4

Vasárnapi program (UTC/GMT):
12:30 Páros döntő: Bryan/Bryan - Mirnyi/Ram
14:30 Egyes döntő: Davydenko - del Potro