2009. július 1.

Előzetes: Murray - Ferrero

A center pálya második mérkőzése az Andy Murray - Juan Carlos Ferrero találkozó lesz a Wimbledoni Nyílt Teniszbajnokság kilencedik játéknapján. A két játékos korábban csak egyetlen alkalommal, az idei Queen's-i tenisztornán találkozott egymással - vagyis nem is olyan régen -, akkor a világranglistán harmadik helyezett skót győzött.

Andy Murray idén eddig négy ATP World Tour tornát nyert, és sorozatban másodszor játszik negyeddöntőt Wimbledonban. Hétfőn a svájci Stanislas Wawrinka ellen játszott egy ött szettes mérkőzést, amit a centerpálya fedett teteje alatt játszottak, így történelmet írtak azzal, hogy 22:39-kor fejeződött be a mérkőzés helyi idő szerint. A skót 19 breaklabdából 14-et hárított, a kilenc füves pályán játszott mérkőzésén 25 szettből 22-t megnyert. Andy Murray Robert Kendrick, ERnests Gulbis, Viktor Troicki és Stanislas Wawrinka legyőzésével jutott el a negyeddöntőig.

Ellenfele a szabadkártyával induló Juan Carlos Ferrero lesz, aki a világranglistán csak a hetvenedik helyen áll. A spanyol az elmúlt három évben második alkalommal jutott el Wimbledonban a negyeddöntőig. Idén Mikhail Youzhny, Fabrice Santoro, Fernando Gonzalez és Gilles Simon legyőzésével vezetett idáig az út, vagyis jobbnak bizonyult a világ tizedik és nyolcadik legjobb játékosánál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése