2009. július 1.

Előzetes: Federer - Karlovic

A Wimbledoni Nyilt Teniszbajnokság kilencedik napján elsőként a sjávci Roger Federer és a horváth Ivo Karlovic lép pályára a center pályán. A korábbi világelső eddig nyolc alkalommal bizonyult jobbnak Karlovic-nál, aki csak egyszer, a cincinnati mesterversenyen tudta három szettben legyőzni Federert.

A svájci remek formában van, az idei wimbledoni versenyen csak egyetlen alkalommal, Philipp Kohlschreiber ellen vesztett szettet rövidítésben, egyébként mindben ő bizonyult a jobbnak. A világranglista második helyezettje a németen kívül Yen-Hsun Lu, Guillermo Garcia-Lopez, és Robin Söderling legyőzésével jutotta negyeddöntőbe. Roger Federer eddig öt alkalommal, ráadásul sorozatban tudott itt nyerni, tavaly is döntős volt, öt szettben azonban Rafael Nadal legyőzte. Idén erre biztosan nem kerül sor, hiszen Rafael Nadal sérülés miatt nem indult. További erőt adhat Federer számára, hogy idén először Roland Garros bajnoka lett, ezzel karrier Grand Slamet elérve.

A svájci ellenfele a huszonkettedik helyen kiemelt Ivo Karlovic. A horvát játékos eddig 137 ászt ütött a tornán, 41-gyel több, mint a második Andy Roddické. A világranglista harmincadik helyezettje elsőként jutott az All England Clubban a negyeddöntőkig. Ez előtte két horvátnak, Ivansevic-nek és Ancic-nak sikerült itt. Utoljára 2006-ban jutott horvát játékos Grand Slam tornán negyeddöntőig. Ő Ljubicic volt, és a Roland Garroson sikerült neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése