2009. január 22.

Heath Ledger: 1 éve nincs köztünk

Heath Ledger 1979. április 4-én született a nyugat-ausztráliai Perth városában. Őt és testvérét, Kate-et Emily Brontë klasszikusának, az Üvöltő szeleknek két főszereplőjéről nevezték el. Ledger a Guildford Grammar School gimnáziumba járt, ahol először szerepelt színpadon, Pán Péter szerepében, 10 évesen. Színészi pályafutását televíziós szerepekkel kezdte, az 1990-es évek végétől hollywoodi sikerfilmekben tett szert ismertségre és népszerűségre.

Olyan filmekben játszott, mint A Sötét lovag, Grimm, Túl a barátságon és a Lovagregény. Ledger 2002 augusztusától 2004 áprilisáig Naomi Watts színésznővel állt szoros kapcsolatban, akivel a Ned Kelly forgatása alatt ismerkedett meg. Előtte Lisa Zane-nel és Heather Grahammal randizott. Ledger Michelle Williams színésznőt jegyezte el, akivel a Túl a barátságon forgatásán ismerkedett meg. Tőle 2005. október 28-án kislánya született, Matilda Rose. A kislány keresztszülei Jake Gyllenhaal és Busy Philipps.

2007 augusztusában az Us Weekly lehozta, hogy Ledger és Williams szakított. A hírt ők maguk nem erősítették meg. A pletykát, miszerint Williams és Ledger felbontották kapcsolatukat 2007 szeptemberében erősítette meg a színésznő apja, Larry a sydney-i Daily Telegraphnak.

2008. január 22-én, manhattani lakásán holtan találta házvezetőnője, teste mellett gyógyszeres dobozokkal. Heath Ledger 28 éves korában hunyt el. Halálát a szervezetében található gyógyszerek okozták, ezek összetevőinek kombinácója. A szervezetében talált gyógyszerek közül egyikből sem találtak a megengedettnél nagyobb mennyiséget. Így teljes mértékben kizárható az, hogy önkezével akart véget vetni életének. Az utóbbi időben álmatlanságban szenvedett, az utolsó szerepe (a Batman Jokere) nagyon megviselte.

(A Wikipédia kapcsolódó szócikke alapján)

1 megjegyzés:

  1. A Sötét lovag c. filmben Joker-ként mindenkinél nagyobbat alakított a filmben. Talán még Jack Nicholson sem hozta így ezt a figurát. Állítólag Ledger nagyon beleélte magát a szerepébe és nem tudott eléggé odafigyelni a saját állapotára...
    Aki teheti, az nézze meg ezt a filmet!

    VálaszTörlés